fbpx

Стенни облицовки

В Паркетсенс може да откриете и разнообразие от стенни облицовки. Защото обожаваме несравнимото излъчване на дървесината и сме единствените представители в България на бутиковата италианска фабрика Arte Brotto. Заповядайте първо в света на нейните стенни облицовки, а след това разгледайте и новите ни предложения от още едни производители с над 50-годишен опит в производството 100% Made in Italy.

URBAN_H

Urban H е изключително изискана и елегантна система за облицоване на стени. Може да бъде изработена така, че част от нея да включва различни по визия и начин на вграждане пространства за съхранение (гардероби, шкафове, лавици, витрини, библиотеки, преградни врати, бар шкафове и др.). Изработва се от благородна дървесина от орех или дъб, която може да се комбинира с множество други материали в частта за организиране на вещите (метал, стъкло, огледала, кожа и др.).

Местата за съхранение могат да бъдат видими и изцяло или частично вградени. Urban H се проектира изцяло според индивидуалните желания на клиентите и особеностите на съответния проект. Изработва се стандартно във височини до три метра, но е възможно да е и с по-големи размери.

Приложението на системата е изключително широко. Може да бъде поставена в коридора, в хола, в спалнята, в кухнята. Би могла да бъде проектирана, така че технологично да се вписва в модерните „умни“ домове.

CODE 3D

Code 3D е още едно от решенията на Arte Brotto за цялостна или частична декорация на стените. Изработва се от фрезовани модули с размери: 72 см височина, 36 см широчина и 4 см дебелина.

Дървената ламперия се предлага в четири различни декора. По-долу може да видите как изглежда всеки от тях.

Уникалното излъчване на Code 3D се дължи на благородната дървесина,  триизмерния ефект на модулите и  хармоничния преход помежду им.

Ако харесате някоя визия, партньорите ни биха могли да изработят с нея различни детайли и елементи от интериора (вградени в ламперията или независими от нея). Бихте могли да я използвате както за акцент върху част от стената така и за цялостна облицовка. Параметрите на Code 3D могат да бъдат изцяло съобразени с вашите предпочитания и с изискванията на конкретния проект. Между отделните модули могат да бъдат инкрустирани лайстни от благороден метал.

италианска ламперия
дървена ламперия
италианска ламперия
италианка ламперия
луксозна ламперия

Rail 3D

дървена ламперия
Rail 3D е най-новата стенна облицовка, предлагана от Arte Brotto. Дървената ламперия се изработва с горен слой от благородна дървесина от дъб или орех в различни цветове.

Може да избирате между пет различни дървесни цвята и четири с металическа визия.

Декорът Rail 3D може да бъде монтиран както в хоризонтална така и във вертикална позиция взависимост от предпочитанията на клиентите.

Разстоянието между фрезованите елементи може да бъде различно и носи наименованията Master V Rail 3D, Mini V Rail 3D, Nano V Rail 3D и U Rail 3D.

Стандартната височина на единица от декорацията е 12 см. Дължината може да бъде зададена от клиентите. Дебелината на ламперията е 1,2 см.

При желание от ваша страна колегите ни от Паркетсенс Про могат да подготвят основата и да извършат монтажа на ламперията.

AZALEA 3D

Azalea 3D е атрактивно и елегантно решение за уникален акцент върху стените. Флоралната форма на облицовката, която комбинира благородна дървесина и мрамор, е вдъхновена от подовата настилка на Foglie d’Oro, носеща същото име.

Ако се вгледате в начина на изработка на Azalea, няма как да не се възхитите от ювелирното майсторство на италианската фабрика при изработката на детайлите. Въпрос на решение е колко и какви модули желаете да съчетаете.

Стандартно предлаганите от фабриката цветове на дървесината са два, а видовете мрамор са четири. Въпреки това и двата материала могат да бъдат изработени с персонализирани спрямо проекта характеристики.

В шоурума на Паркетсенс може да видите формата Azalea във вариант за стена и за подова настилка.

TRIBECA

Tribeca е любимата ни стенна облицовка на Arte Brotto. Тя е страхотен избор, ако търсите изразителен и запомнящ се интериорен детайл. Излъчването на колекцията е в единството на благородна дървесина и нестандартни геометрични форми. Допълнителен чар на Tribeca  придава пречупването на светлината през множеството фрезовани елементи, разположени в различни посоки.

В Tribeca майсторите и дизайнерите на италианската фабрика показват отново най-доброто, на което са способни. Резултатът отново е симбиоза от брилянтна идея, технологични и майсторски умения и благородни материали, в които се отразяват опитът и духът на италианската фабрика.

Неслучайно колекцията грабна вниманието и на нашите клиенти. В секцията ни Изпълнени проекти може да видите част от начините, по които родните дизайнери решиха да я включат в реализациите си. С удоволствие ще изпълним и вашия проект!

CANOVA

Canova е стенна облицовка, изпълнена с фини художествени детайли, характерни за неокласицизма. Партньорите ни от Arte Brotto черпят вдъхновението си за колекцията от творчеството на популярния си сънародник Антонио Канова.

Погледът към стенната облицовка създава усещане за чистота, одухотвореност и хармония. Детайлите й са фини, нежни и брилянтно изработени. Canova би допълнила прекрасно интериорите, в които се търси ненатрапчивото присъствие на изкуството във всеки един елемент.

Изключително благородно е излъчването на колекцията в светлата цветова гама и по-голямата част от проектите на Arte Brotto са изпълнени с нея. Стандартно предлаганите възможности за избор на цвят са 13, но и тук е възможно персонализиране на размерите, цветовете и фукнциите на ламперията.

BASTIA

Bastia е стенна облицовка, синоним на класическа визия и аристократична елегантност. Нейното излъчване рамкира и допълва интериорите, за които времевите граници нямат значение. Класиката е вечна.

Партньорите ни от Arte Brotto изработват изисканото си решение за стените в богата гама от тонове, която може да се съчетае с разнообразни интериорни решения. Те биха могли да вградят в нея множество пространства за организиране и съхранение на вещите. Биха могли, разбира се да подготвят проект и за цялостната визия на интериора с продукти на фабриката.

Ако търсите непреходното излъчване на класиката в дома си, Arte Brotto и Паркетсенс са точното място.

DIMORA

Визията на Dimora би се вписала чудесно в интериорните композиции с класическо излъчване. Стенната облицовка ще се разгърне най-добре в по-просторни пространства. Неслучайно в превод от италиански името на колекцията означава „имение“.

Подобно на останалите решения на Arte Brotto, и в Dimora биха могли да бъдат вградени различни рафтове, шкафове, библиотека и др. Ако някой от предлаганите 13 цвята не съответства на вашия проект, италианската фабрика би могла да го изпълни по зададени от вас параметри.

TEATRO

Teatro, както личи още от името на колекцията, е най-артистичната стенна облицовка на Arte Brotto. В елегантните й линии са инкрустирани множество изящно изработени детайли. Със своята пищност и орнаментика те ще внесат усещане за лукс и разкош в интериора.

Teatro е изключително подходящо решение за сгради с историческо значение, които се нуждаят от обновяване на интериора, но собствениците им биха желали да запазят аристократичния им дух.

И още, и още идеи...

Тъй като разнообразието от решения е много важно за нас, разширихме гамата с идеи за стенни облицовки с още една фабрика с над петдесетгодишен опит в производството 100% Made in Italy. Панелите им могат да се използват и за облицоване на мебели и други интериорни елементи. Ще ви впечатлят с интересните си триизмерни декори и мултифункционалността си. Вижте и тях!

ФРЕЗОВАНИ ПАНЕЛИ

стенни облицовки

Фрезованите стенни панели на новите ни партньори се изработват с фурнир от естествена дървесина (дъб, американски орех, тик, абанос, бреза и др.).
Дебелината им е 4,8 мм, а разстоянията между отделните фрезовани елементи са различни.

Стандартните размери, в които се предлагат от производителите, са два: 2490/1240 мм и 2430/1210 мм.

Може да се поръча само фурнир или фурнир, залепен върху основа (MDF, шперплат и др.).

Серията се произвежда в 8 различни декора, които носят имената на прочути италиански градове. Могат да се използват за облицоването както на големи повърхности така и на отделни елементи (врати на шкафове, чела на чекмеджета, декоративни прегради и каквато още площ ви хрумне, че може да бъде покрита).

Минимално количество за поръчка 5 панела!

 

ТЕКСТУРИРАНИ ПАНЕЛИ

стенна облицовка

Новите ни партньори предлагат и огромно разнообразие облицовки, изработени от текстуриран фурнир и меламин.

Дебелината им може да е от 1,2 мм до 80 мм.

Максималните им размери са: 2570/1300 мм. Оптималният формат според производителите е: 2440/1220 мм.

Предлагат се в 25 различни декора, които може да разгледате по-долу на сайта ни.

Както ще видите, могат да бъдат изполвани както за стените така и за облицоването на различни части от мебелите в дома.

 

Минимално количество за поръчка 5 панела!

СТЕННИ ОБЛИЦОВКИ С ТРИИЗМЕРЕН ЕФЕКТ

облицовка върху врата

Стенна облицовка с триизмерен ефект, която създава усещане за уют и близост до природата.

Дебелината й може да е от 1,2 мм до 80 мм.

Максималните им размери са: 2570/1300 мм. Оптималният формат според производителите е: 2440/1220 мм.

Стенната облицовка се предлага в три различни декора с естествени цветове.

Отново може да бъде изполвана както за стените, така и за облицоването на различни части от мебелите в дома.

 

Минимално количество за поръчка 5 панела!

стенна облицовка
стенна облицовка

Разгледайте и Sicis, ако търсите уникален акцент!

Арт стъклата от колекцията Vetrite на Sicis могат да бъдат използвани не само за стените, но и за облицоването на различни повърхнини в интериора. Подходящи са за употреба и в мокрите помещения.

GEM GLASS

Колекцията Gem Glass включва над 30 различни декора, които вплитат в себе си красотата на скъпоценните камъни, лунните пейзажи, вулканичните скали и природните елементи.

Употреба: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, кухни, мокри помещения и мн. др.

В галерията вляво може да разгледате проекти на Sicis, в които стъклата от Gem Glass намират различно приложение.

Допълнителни опции: двустранни стъкла, постигане на овални форми, темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм, 10 мм или 12 мм

Размери: 120 см широчина, 280 см височина.

Ако ви е необходимо повече от едно стъкло, бихте могли да комбинирате ляво и дясно, за да получи завършена фигура. Тя би могла да се повтори многократно според площта, на която трябва да бъде разположена.

Финиши: Chrome, Opalescent, Solid

VETRITE

Колекцията Vetrite представя 100 непрозрачни художествени стъкла в богато разнообразие от цветове и декори.

Употреба: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, кухни, мокри помещения и мн. др.

В галерията вляво може да разгледате проекти на Sicis, в които стъклата от Vetrite намират различно приложение.

Допълнителни опции: темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм или 10 мм

Размери:

Основната част от колекцията е с размери 120х280 см. Малка част от декорите във Vetrite са с размери: 120х120 см; 60х195 см; 120×210 см и 115х255 см.

Финиши: Satin

ELECTRIC MARBLE

Колекцията Electric Marble съчетава красотата на текстурата на мрамора и на благородните метали в стъкло.

Подходяща за: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, мокри помещения и др.

Допълнителни опции: темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм или 10 мм

Размери: 120 см широчина, 280 см височина

Финиши: Chrome, Opalescent, Solid

SPATHULA

Текстурата, видима под стъклото в колекция Spathula, наподобавя мазилки в разнообразие от цветове и линии.

Подходяща за: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, мокри помещения и др.

Допълнителни опции: темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм или 10 мм

Размери: 120 см широчина, 280 см височина

Финиши: Satin

VETRITE ART

Vetrite Art съчетава изкуството на художествената мозайка с това на витражите.

Подходяща за: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, мокри помещения и др.

Допълнителни опции: темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм

Размери: задават се спрямо конкретния проект

Финиши: Satin

DECORATIVE VETRITE

Decorative Vetrite представя в малки формати интересни геометрични шарки в съчетания от различни цветове.

Подходяща за: облицовка на стени и подове, преградни стени, за облицовка на части от мебели, парапети, вертикални фасади, мокри помещения и др.

Допълнителни опции: темпериране, противохлъзгащо покритие.

Дебелина: 6 мм

Размери: 36,8х34 см; 9,5х19 см; 22х50 см и др.

Финиши: Satin