fbpx

Сайдинг

 

Паркетсенс е едно от малкото места в България, в което може да откриете разнообразие от сайдинг от естествена дървесина.

Иска ни се да виждаме повече български домове, обвити в топлата и непреходна прегръдка на природните материали! Разбираме, предлагаме и композитен сайдинг.

 

Какви са предимствата на сайдинга от дървесина?

Сайдинг, фасадна облицовка, дървена обшивка, външна облицовка, декинг за стени, фасадна ламперия…Това са част от начините, по които наричаме дървения материал, поставен върху външните стени на дома. Той предпазва жилището от атмосферни влияния, допринася за добрия микроклимат в него и създава естетичен завършек на визията му.

Радваме се, че италианските ни партньори, които са едни от най-добрите производители в Европа, предлагат разнообразие от дървен сайдинг. Преди да ви го представим, вижте какви са предимствата му според нас.

дървен сайдинг

Уникална визия

На първо място според нас това е неговата красива, топла, естествена и несравнима визия.

Тя може да се наподоби, но не и да се пресъздаде изцяло. Непреходното излъчване на дървесината допълва перфектно всички екстериорни и интериорни решения. Прави ги уютни и живи, успокоява ума и очите, съхранява историята на дома.

 

дървен сайдинг

Природен материал

Дървесината е възобновяем природен материал, който може да се реновира и използва повторно. По време на производството и експлоатацията на сайдинга не се отделят опасни за здравето материали. Дървеният материал позволява на стените „да дишат“ и допринася за създаването на нормален микроклимат в жилището.

 

 

дървен сайдинг

Здравина и устойчивост

Сайдингът се произвежда от дървесни видове, които са подходящи за употреба във външни условия. Техните основни характеристики са здравина, устойчивост и издръжливост. При някои видове те са подсилени допълнително чрез термообработка и импрегниране. За да се запазят във времето, е необходимо да се поддържат регулярно, но има и такива, които се нуждаят от минимална поддръжка. Качественият сайдинг не се влияе от екстремните температури.

 

 

 

 

дървен сайдинг

Голямо разнообразие

Производителите, с които работим, предлагат сайдинг в голямо разнообразие от дървесини, цветове и с различни възможности за монтаж. Съветът, който обикновено даваме на клиентите си, е да мислят не само за визията, но и за дългогодишната екплоатация на облицовката. Спрямо конкретния проект им предлагаме дървесината с най-добри характеристики при дадените климатични условия.
дървен сайдинг

Реновиране

Монтажът на дървения сайдинг позволява дъските да бъдат подменяни при необходимост или да се реновират локално. При масово използваните винилови облицовки е необходимо да бъде подменена по-голяма площ.

 

Традиции

Нашата първа асоциация за дървени обшивки са българските възрожденски къщи, в чиято красота сме влюбени. Те имат своето място и в съвременния ни дизайн. Всичко, разбира се, е въпрос на предпочитания и бюджет. Красотата на дървесината е непреходна и ще се радваме, ако чрез нас тя стигне и до вашия дом!

 

 

Видове фасадни облицовки, които може да откриете в Паркетсенс

САЙДИНГ ОТ ДЪРВЕСИНА И ДР. 

Bamboo Elegance

25 години гаранция. Сайдингът не се нуждае от поддръжка заради специалната термична обработка, през която преминава. Може да бъде монтиран с различни системи, предлагани от производителя. Характерни за него са благородни сивите тонове. Подходящ е и за декинг.
сайдинг Bamboo Elegance

Bamboo X-treme

25 години гаранция. Обработката Thermo-Density го прави подходящ за външна употреба като сайдинг и декинг. Запазва своята здравина, устойчивост и плътност при неблагоприятни климатични условия. Подходящ е за различни по размери пространства, включително и за сайдинг.

Bamboo N-durance

25 години гаранция. Изключителната здравина и устойчивост на сайдинга се дължат на патентованата термична обработка Outdoor-Density. Bamboo N-durance може да бъде използван и като декинг. Екологичен продукт – произвежда се от бамбук, който е бързорастящ.
сайдинг Bamboo N-durance

Abodo

15 години гаранция. За производството на Abodo се използва растящият в Нова Зеландия Pino Radiata. Той се подлага на термична обработка, разделя се на ламели с равни размери и еднородна визия, които се слепяват здраво и имат еднородна визия. Специфичната обработка позволява размери до 3 м.
сайдинг Abodo

Rhinowood

Произвежда от преминала термична обработка дървесина от африкански бор. Не се нуждае от периодично омасляване, тъй като по време на производството се импрегнира с парафин. С времето има способността благородно да посивява. Първоначалната му визия се възстановява след измиване с водоструйка.
сайдинг Rhinowood

Термообработен бор

Иглолистната дървесина, от която се изработва сайдингът, се подлага на термична обработка от 180 градуса. Характерни за него са множеството чепове и възли, които му придават рустикален вид. Много добро решение  за фасадите на сгради.
сайдинг термообработен бор

Импрегниран бор

Дървесината, от която се произвежда сайдингът, се обработва под налягане в автоклав. Материалът преминава през дълъг процес на импрегниране, което го прави здрав, стабилен и устойчив. Използва се и за декинг, но не е подходящ за полагане на места, на които се ходи бос.
сайдинг импрегниран бор

Термообработен ясен

Термичната обработка при температура 200 градуса подобрява естествената здравина и устойчивост на ясена и го прави подходящ за употреба в екстериора. Освен за сайдинг е подходящ за декинг, сенници и др.Топлият му кафяв цвят създава усещане за спокойствие и уют.
сайдинг термообработен ясен

Garapa

Една от най-предпочитаните екзотични дървесини заради своите светли и топли тонове, които създават усещане за спокойствие и уют. Намира широко приложение в екстериора. Добър вариант е както за сайдинг така и за декинг. Нуждае се от поддръжка.
сайдинг Garapa

Teak Plantation

Негово величество тикът няма как да не намери приложение и като сайдинг. Дървесината се добива от устойчиво управлявани горски източници в Южна Америка. Характерни за този способ на отглеждане спрямо диворастящите видове са множеството беловини.
сайдинг Teak Plantation

Okoume

Okoume е африканска дървесина (от рода на махагона), която се използва широко в екстериора и интериора. Предпочита се заради отличните си характеристики. Има характерен розовеещ цвят. Нуждае се от поддвъжка, за да съхрани визията и здравината си.
сайдинг Okoume

Western Red Cedar

Дървесина с пъстри тонове, вариращи между светло жълтата и тъмно кафявата гама. С течение на времето потъмнява. За да възвърне цвета си, е необходимо да се реновира. Използва се за различни видове обшивки в екстериора.
сайдинг Western Red Cedar

Douglas

Цветовете на дървесината варират от родово до червеникаво-кафяво. Дървесината на Douglas, наричана още орегонски бор, е изключително подходяща за обшивка на екстериорни елементи. Заради иглолистния си характер е възможно наличието на повече чепове и възли.
сайдинг Douglas

Лиственица

Лиственицата е един от най-популярните дървесни видове, използвани в екстериора. Характерна за нея е изразената текстура. Цветовете й варират от светло жълто до червеникаво. Потъмнява под влияние на атмосферните условия и трябва да се реновира, за да възвърне цвета си.
сайдинг лиственица

Ела

Иглолистната дървесина от ела е мека и е подходяща за външна употреба само след допълнителна обработка на повърхността.  Естествените й тонове са в светлата и топла жълто-червеникава гама.
сайдинг Abete

Стенни облицовки

Предназначени са само за интериорна употреба. Произвеждат се от седем различни вида дървесина. Повече идеи за ламперии може да видите в страницата ни Стенни облицовки

Архитектурни профили

Служат за придаване на топъл и елегантен външен вид на фасадите на сгради. Употребата им може да бъде ограничена само от въображението на създателите на визията.

Могат да бъдат изработени от термообработен бамбук, термообработена иглолистна дървесина и от някои екзотични видове. 

Сенници

Патентованата слънцезащитна система QuickSun се инсталира лесно. Може да се персонализира спрямо изискванията на конкретния обект. Изработва се изцяло от естествена дървесина, подходяща за екстериорна употреба. Сенниците се предлагат със ситема за монтаж, която позволява регулиране на размерите и разстоянията. 

 

Система за монтаж GRAD

Иновативна и патентована система за монтаж на стенни облицовки, състояща се от алуминиеви профили с предварително поставени крепежни елементи. Съвместима е с всички продукти, които представяме тук. 20 години гаранция на системата. 

 

WPC САЙДИНГ И ДР.

WPC Castello

WPC профил с оребрен ефект. Позволява бърз и лесен монтаж без видими винтове. Не се нуждае от поддръжка. Изработен от 60% бамбукови влакна и 40% рециклирана пластмаса. Без хумикали и други опасни за здравето съставки.

WPC Apex

WPC Apex е композитен сайдинг от трето поколение. Изработва се от бамбукови влакна и рециклирана пластмаса. Патентованото му покритие го предпазва от атмосферни влияния, замърсявания, промени в цвета. Изключително лесен монтаж със системата VistaClad. Не изисква поддръжка. 25 години гаранция.

WPC Deluxe

Композитен сайдинг, състоящ се от бамбукови влакна (55 %), 40 % рециклиран полиетилен с висока плътност и 5 % други химически вещества.  Специалното покритие Infinity прави сайдинга устойчив на влага, замърсяване с петна, промени в цвета и драскотини. Подходящ за обществени и частни пространства. 20 години гаранция.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни