fbpx

Сайдинг

 

Паркетсенс е едно от малкото места в България, в което може да откриете разнообразие от сайдинг от естествена дървесина.

Иска ни се да виждаме повече български домове, обвити в топлата и непреходна прегръдка на природните материали! Ако търсите такава, продължете надолу.

 

Какви са предимствата на сайдинга от дървесина?

Сайдинг, фасадна облицовка, дървена обшивка, външна облицовка, декинг за стени, фасадна ламперия…Това са част от начините, по които наричаме дървения материал, поставен върху външните стени на дома. Той предпазва жилището от атмосферни влияния, допринася за добрия микроклимат в него и създава естетичен завършек на визията му. 

Радваме се, че италианските ни партньори, които са едни от най-добрите производители в Европа, предлагат разнообразие от дървен сайдинг. Преди да ви го представим, вижте какви са предимствата му според нас. 

дървен сайдинг

Уникална визия

На първо място според нас това е неговата красива, топла, естествена и несравнима визия.

Тя може да се наподоби, но не и да се пресъздаде изцяло. Непреходното излъчване на дървесината допълва перфектно всички екстериорни и интериорни решения. Прави ги уютни и живи, успокоява ума и очите, съхранява историята на дома.

 

дървен сайдинг

Природен материал

Дървесината е възобновяем природен материал, който може да се реновира и използва повторно. По време на производството и експлоатацията на сайдинга не се отделят опасни за здравето материали. Дървеният материал позволява на стените „да дишат“ и допринася за създаването на нормален микроклимат в жилището.

 

 

дървен сайдинг

Здравина и устойчивост

Сайдингът се произвежда от дървесни видове, които са подходящи за употреба във външни условия. Техните основни характеристики са здравина, устойчивост и издръжливост. При някои видове те са подсилени допълнително чрез термообработка и импрегниране. За да се запазят във времето, е необходимо да се поддържат регулярно, но има и такива, които се нуждаят от минимална поддръжка. Качественият сайдинг не се влияе от екстремните температури.

 

 

 

 

дървен сайдинг

Голямо разнообразие

Производителите, с които работим, предлагат сайдинг в голямо разнообразие от дървесини, цветове и с различни възможности за монтаж. Съветът, който обикновено даваме на клиентите си, е да мислят не само за визията, но и за дългогодишната екплоатация на облицовката. Спрямо конкретния проект им предлагаме дървесината с най-добри характеристики при дадените климатични условия.

дървен сайдинг

Реновиране

Монтажът на дървения сайдинг позволява дъските да бъдат подменяни при необходимост или да се реновират локално. При масово използваните винилови облицовки е необходимо да бъде подменена по-голяма площ.

 

Традиции

Нашата първа асоциация за дървени обшивки са българските възрожденски къщи, в чиято красота сме влюбени. Те имат своето място и в съвременния ни дизайн. Всичко, разбира се, е въпрос на предпочитания и бюджет. Красотата на дървесината е непреходна и ще се радваме, ако чрез нас тя стигне и до вашия дом!

 

 

Видове фасадни облицовки, които може да откриете в Паркетсенс

Класически сайдинг, скрит монтаж

Подходящ е за фасадни облицовки и множество други екстериорни решения, които ще придадат топъл и естествен вид на застроените открити части.

Дървесина, от която се изработва: Garapa, Ipe, X-treme Bamboo, Тeak Asia, Teak Burma, Bamboo Elegance, Accoya.

 

Сайдинг с каскаден профил 

 

Този вид сайдинг е създаден за по-лесно оттичане на водата и по-естетичен външен вид. Проектиран от производителите за по-добър дренаж на дъждовната вода, като се запазва линейния вид на облицовката.

Дървесина, от която се изработва: термообработен бор, термообработен ясен, Douglas,  Teak Plantation, Western Red Cedar.

дървен сайдинг

Сайдинг Easy click

Сайдингът с тази система позволява бърз и лесен монтаж без използване на винтове. Иновативна и патентована система, която намалява времето за монтаж. Използва се специална алуминиева конструкция със скоби, в която дъската влиза с натиск.

Дървесина, от която се изработва: Garapa, Ipe, X-treme Bamboo, Тeak Asia, Teak Burma, Bamboo Elegance, Accoya, Duro Excellence.

дървен сайдинг

Сайдинг Perlina

Сайдинг, който може да бъде изработен според цветовите предпочитания и желанията на клиентите. След избора на материал производителите могат да го боядисат, импрегнират и оцветят в огромно разнообразие от цветове.

Дървесина, от която се изработва: термообработен бор, импрегниран бор, Douglas, Western Red Cedar.

Композитен (WPC) сайдинг

Сайдинг от дървесни и полимерни частици, който не се нуждае от  поддръжка, устойчив на атмосферни влияния. Предлага се заедно със система за бърз и лесен скрит монтаж. Предвидени са и естетични завършващи профили. Едно от предимствата на системата е, че може да се използва при големи височини на фасадата.

Видове: WPC Deluxe (Infinity ™) в цвят Noce и WPC Apex ™ в цвят Terra.

Композитни профили Alcotrus

Леки и здрави профили, подходящи както за цялостни фасадни облицовки, така и за изработване на различни екстериорни детайли (перголи, сенници и мн. др.). Изработени са от алуминиева основа, обвита с WPC Deluxe (Infinity ™).

профили Alcotrus

Фасадни сенници

Производителите на сайдинг, с които работим, могат да изработят и сенници от естествена дървесина по избрана от вас визия.

Системата 4SUN позволява да ги персонализирате изцяло – да изберете вида на дървесината, формата, размера, цвета и наклона на сенниците.

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни