fbpx

Почистването и поддръжката на подовата настилка винаги вълнува бъдещите ни клиенти. След като отговорихме на основните въпроси по темата при естествения паркет, е време да го направим и за декинга – подовата настилка, предназначена за открито.

Какво трябва да знаете за регулярното почистване на декинга?

Ако изберете качествен декинг, който е монтиран професионално върху основа, съобразена с изискванията и условията на терена, няма да имате затруднения с регулярното му почистване и поддръжка. Няма строги изисквания и срокове, в които трябва да почиствате декинга. Всичко е въпрос на лично време, желание и възможност. Ако живеете постоянно в жилището, честотата на почистване ще е много по-голяма отколкото ако го обитавате само през почивните дни. От значение е дали в близост до декинга има дървета или друга растителност. Те обикновено са сред основните причини за неговото замърсяване.

Това, което е необходимо да направите за ежедневно почистване, е да изметете с помощта на мека четка или метла настилката. По-едрите замърсявания може да съберете в лопатка и да изхвърлите. По-дребните вероятно ще попаднат отдолу при скарата и няма да ги забелязвате. Ако желаете да почистите от праха и другите незабележими частици, измийте с вода (с градински маркуч или водоструйка). Тези регулярни грижи са достатъчни според нас. По-специфичните, свързани с неговото омасляване, е добре да бъдат извършени от специалисти като колегите ни от Паркетсенс ПРО.

Как да поддържате декинга?

Има едно основно правило, което задължително трябва да спазвате два пъти в годината. То ще гарантира дългия живот и свежата визия на декинга. През пролетта и в края на есента трябва да потърсите екип, който да го изчисти професионално с подходящи уреди и препарати, а след това да го омасли. Регулярното омасляване не позволява на влагата и водата да проникват в дървесината и така я предпазва от изгниване, деформиране и плесенясване. Освен това то възстановява цвета му и прави визията му още по-приятна. Разбира се, ако имате ентусиазъм и време, може сами да се опитате да се погрижите за сезонното почистване и омасляване на декинга. На пазара има множество препарати и масла, които бихте могли да използвате. Въпреки това съветът ни е да се доверите на професионалисти, които ще се справят по-бързо и ефикасно със задачата. Ние препоръчваме услугите на колегите ни от Паркетсенс ПРО, които имат необходимия опит и професионално оборудване. На вас остава само да релаксирате и да се наслаждавате на декинга!

Посетете секцията Декинг на сайта ни, за да видите разнообразието, което предлагаме.

Вижте нашите отговори на основните въпроси за декинга тук.

Защо ви съветваме да изберете естествен декинг, може да прочетете в тази статия от блога ни.

Прочете и какви са основните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате декинг.

 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни