fbpx

 

Когато става дума за паркет и интериорен дизайн, ние от „Паркетсенс” описваме зависимостта им като тази на ръкавицата и ръката през зимата. Макар и на пръв поглед това сравнение да звучи смело, сме убедени, че паркетът е основен дизайнерски елемент и без него днес трудно можем да си представим качествен и професионално изпълнен проект за дома или офиса.

Тази зависимост, разбира се, не е случайна. Тя се дължи на предимствата на паркета като подова настилка от една страна и от друга – на умението на интериорните дизайнери да се възползват от тях, като открият перфектното съчетание между него и останалите елементи, важни за работата им. Тук ще се опитаме да опишем малка част от тази според нас органична свързаност между паркета и дизайна в дома.

 

 

 

 

 

 

Понеже сравнихме паркета с ръкавица през зимата, няма как да не започнем с това, че когато е подходящо подбран от дизайнера и клиентите му, в прекия и в преносния смисъл на думата, внася топлина и уют в дома. В прекия смисъл имаме предвид неговите топлоизолационни свойства, а в преносния – чувството за топлина, спокойствие, комфорт, естественост, светлина и простор, които неподправената му природна повърхност провокира.

 

Внушението, което ще създаде паркетът, съвсем естествено на първо място зависи от желанието на неговите бъдещи собственици. Той може да се превърне в елемент от много смели дизайнерски решения, целящи индивидуалност, лукс, класа, предизвикателност, а дори и агресия. Ето защо смятаме, че паркетът пасва на интериора като ръкавицата на ръката – доказано е, че се сработва добре с всякакви дизайнерски решения и стилове в дома и в офиса. Няма значение дали става дума за обзавеждане на вила извън града, модерен апартамент в столицата или на някой търговски обект, както и дали се търсят класика, еклектика или модерни решения – изборът на паркет за всяко едно пространство и помещенията в него е обезпечен от безброй предложения.

Най-популярни през последните години са контрастните съчения на цветовете и материалите, използвани в интериора. Паркетът може да подсили контраста или да го тушира, ако се налага. Така например не можем да си представим реализиран скандинавски стил без помощта на сиво или бяло дървено покритие на пода, на което да контрастират топли цветове на мебелите и стените. Художественият паркет разкошно подчертава индивидуалността на стил като арт-деко, както и усещането за лукс и елегантност в класическия интериор. Етно стилът може да бъде подкрепен с използването на дървесина от някои по-екзотични видове, а т.нар. хай-тек в съчетание с подходящ паркет създава усещане за топлина и близост до природата.

При избора на паркет е важно да се познава оптическото влияние на различните му цветове, текстури и начини на редене върху пода. Добре известно е, че в по-осветените стаи не е препоръчително да се използва паркет в тъмни цветове, защото „смалява” пространството и обратното – в тъмните стаи е добре да се използва светъл. В по-малките апартаменти не е желателно полагането на различни видове паркет, защото това оптически също би повлияло негативно, докато в по-просторните жилища различният вид паркет подчертава самостоятелността на отделните помещения и носи индивидуалност.

Сътрудничеството на „Паркетсенс” с редица интериорни дизайнери и архитекти показва, че работата ни в екип е едно от най-важните условия за успешната реализация на възложените от клиентите проекти. Стремим се да говорим на един език и да правим най-добрите предложения за паркет в името на удовлетворяващия всички страни краен резултат. Следим непрекъснато световните тенденции не само в паркетния бранш, но и в интериорния дизайн, за да предлагаме съвременни решения за него. Марките паркет, които представяме на родния пазар, отговарят на предпочитанията на клиентите и помагат на интериорните дизайнери да реализират изцяло уточнения с тях стил. Във верността на думите ни може да се убедите, като се запознаете с част от проектите, които сме реализирали до момента и които с удоволствие ще ви покажем в шоурума ни на бул. „Симеоновско шосе” 77.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни