fbpx

Съвременният интериорен стил е на гребена на вълната на тенденциите и се вдъхновява от всичко около нас. Дизайнът на настоящето има свободата да интегрира в себе си елементи от различни стилове. По изчистените линии и отворените пространства съвременният интериорен стил прилича на модерния, по философията „по-малкото е повече“ напомня на минимализма, а по предпочитанието към естествения паркет се доближава до всички останали.

Ако при стиловете, които описвахме до момента, съобразявахме вида на пода с изискванията на съответното интериорно направление, при съвременния стил това не е необходимо. Водещи са предпочитанията на клиентите и идеите на интериорния дизайнер как да ги впишат в бъдещия им дом.

Споменахме, че в дизайна на настоящето резонират интериорните тенденции. През последните няколко години екипът на Паркетсенс прави обобщение на търсенето на естествен паркет в нашия шоурум. Какво е било през 2020-та може да видите тук. Последвайте линка, за да научите повече за търсенето през 2021-ва. Ако желаете, може да превъртите лентата още назад и да надникнете в 2019-та. Може да видите и какви бяха очакваните от нас тенденции в търсенето на естествен паркет през 2022 г.

Няма как да не се интересуваме и от водещите интериорни тенденции. Това личи и от публикациите ни, които може да разгледате:

Интериорните тенденции през 2022 г. /// Интериорните тенденции през 2021 г. /// Интериорните тенденции през 2020 г.

Както ще видите в публикациите, които споменахме, цветът на натуралния дъб е лидер в предпочитанията на клиентите ни. Избира се както в селектиран така и в рустикален вариант. Някои се спират на паркети, при които характерното му жълтеене е туширано.

В шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77 има още един ясно откроен фаворит – опушеният дъб на партньорите ни от бутиковата италианска фабрика Foglie d’Oro. Както обичаме да казваме, с него няма как да сгрешите. Пъстротата му позволява да го съчетаете лесно с различни цветови гами.

Дървесината от орех със своето аристократично излъчване придава несравнима елегантност и финес и също намира подобаващо място в съвременния интериорен стил. 

Нашите клиенти все по-често започват да търсят паркетни фигури, различни от рибената кост и шеврона. В Паркетсенс ще откриете най-голямото разнообразие от класически и модерни образци художествен и фигурален паркет в България. Все по-често клиентите ни ги избират и като акцент за стените в дома си.

Разбира се, шевронът продължава да е най-предпочитаната фигура от нашите клиенти. През 2022 г. най-популярната комбинация между цвят и фигура в шоурума ни е опушен дъб шеврон. Няма да се изненадате защо това е така, ако я видите „на живо“. Може да се срещнете с нея и в публикацията ни: Кой е най-търсеният шеврон на Foglie d’Oro.

Прави впечатление, че в съвременния интериорен дизайн преобладават неутралните тонове и различните вариации на камъка и стъклото.  Естествения паркет добавя топлина, уют и живот в пространството. Понякога във визуализациите липсва нещо, което да ни накара да мислим за това място като бъдещ нечий дом. Една от причините за това е дефицитът на използваната дървесина. Някои клиенти смятат, че паркетът не е достатъчно луксозен и модерен за техния дизайн. А всъщност естественият паркет е подова настилка от най-висок клас. Вижте публикацията ни Естественият паркет в луксозния интериор

 

Дървесината е благороден материал, а производителите, с които работим, вграждат в него мрамор, месинг, керамика… За съжаление в българския контекст паркетът все още се свързва с използваната в социалистическото строителство рибена кост и с т.нар. дюшеме. Ако не посетите шоурума ни, едва ли ще разберете какво небивало разнообразие от цветове, форми, размери и фигури естествен паркет има на пазара. Производителите в нашия бранш си сътрудничат с най-големите имена в областта на архитектурата и интериорния дизайн по света и създават съвместни колекции, с които отговарят на най-новите тенденции. Например фигурите в най-новата колекция на партньорите ни от бутиковата италианска фабрика Foglie d’Oro – Elementa са по дизайн на познатия в цял свят архитект Марко Пива. Съвсем скоро ще може да видите огромни пана с това истинско произведение на изкуството от дървесина и в нашия шоурум.

* Водещата снимка към публикацията (фотограф Диан Станчев, DSP studio) е от проект, който изпълнихме за клиенти на арх. Явор Макьов и Студио Проконцепт. Останалите кадри са от други наши проекти и от колекция Elementa на партньорите ни от Foglie d’Oro. 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни