fbpx

Светлина, топлина, уют, хармония, комфорт, благополучие, простота, красота… Към тях се стремят всички интериори в скандинавски стил. В основата им стои любовта към естествените материали, а паркетът е почти задължителен елемент.

Изборът на естествен паркет за интериор в скандинавски стил не е труден. Ако желаете да се придържате изцяло към неговата философия, трябва да се спрете на натурални, изсветлени или избелени тонове на дъба. Те ще отразяват и задържат за по-дълго време естествената светлина – една от основните цели на това интериорно направление.

Светлият под прави оптически по-големи отворените и осветени пространства, характерни за скандинавския стил. Сивите нюанси допълват типичната за стила неутрална гама и са добра основа, върху която да се откроят белите мебели и ярките текстилни акценти. Най-подходящи за пространствата в скандинавски стил са широките и дълги паркетини.

Въпрос на предпочитание е дали ще се спрете на селектирана или рустикална визия на паркета. Ако желаете подът да има живо и ярко излъчване и съвършените несъвършенства на природата ви харесват, изберете рустикален паркет (така наричаме паркетите с чепове, беловини). Ако обаче харесвате по-монохромната визия, спрете се на селектиран.

 

Изборът на вида на покритието също е много важен. В скандинавския стил традиционно се  предпочитат омаслените паркети заради по-приятното усещане при допир и по-живата визия на пода. В наши дни производителите на качествен естествен паркет са усъвършенствали така покритията, че маслото и лакът са почти неразличими за непрофесионално око. Трябва да се водите най-вече от предимствата и недостатъците на двата основни вида покрития. Неизменна част от консултациите в шоурума ни са свързани с това да разясним на клиентите ни какви са те, за да им помогнем да направят най-добрия избор.  

 

Правите и прости линии в скандинавския стил донякъде предполагат и реденето на паркета да е такова. Най-често предпочитани са правото редене и класическите фигури рибена кост и шеврон. Не пропускайте обаче да разгледате и разнообразието ни от фигурален паркет. Той би могъл да се окаже елегантният акцент, който ще отличи дома ви от останалите и ще е вашата добавена нотка уникалност към скандинавския стил. Особено подходяща според нас е колекцията Elementa на партньорите ни от бутиковата италианска фабрика Foglie d’Oro. Фигурите в нея са вдъхновени от различни природни форми и следват техните линии. Научете повече за нея тук.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни