fbpx

Първата асоциация за рустикалния интериорен стил най-често е свързана с топлината и уюта на планинските хижи и селските къщи. Чарът и красотата им до голяма степен се дължат на дървесината и камъка като основен техен елемент. Те са най-предпочитани и за подовата настилка. Естественият паркет обикновено е фаворит в рустикалния интериорен стил. Най-популярната комбинация е от дървесина за пода и тавана и камък/тухли за стените. Залага се на неподправеното му природно излъчване и присъщата му способност да създава усещане за свързаност и дом, за спокойствие и хармония.

При избора на паркет в рустикалния стил се търси възможно най-живата и натурална визия на дървесината. Неслучайно наричаме рустик селекцията, която изважда на показ всички нейни уникални природни несъвършенства (чепове, възли, очички, беловини, цепнатини и др.). Тук те са на почит, а колкото по-груба, необработена и състарена изглежда повърхността на паркета, толкова по-добре би се вписал в рустикалния дизайн.

Цветът на натуралния дъб в рустикална селекция с ръчно дялан горен слой е най-близо до нашите представи за паркет в рустикален стил. Разбира се, вие може да изберете и други топли и земни цветове. По-просторните помещения биха изглеждали добре и с някой по-тъмен тон.

 

Представители сме на три италиански фабрики, които предлагат различни видове финишна обработка, включително и състаряване на повърхността. Изборът им от ръчно дялани и обработени паркети в различни цветове е огромен.

За този абзац сме подбрали кадри на някои от рустикалните паркети с допълнителна обработка на партньорите ни от бутиковата италианска фабрика Foglie d’Oro

 

Ако търсите рустикален паркет с изключително здраво и устойчиво покритие, обърнете внимание на Audace – най-новата колекция на партньорите ни от италианската фабрика Salis. Може да научите повече за колекцията в публикацията от блога ни.

В рустикалния интериорен стил се търси простота на формите и затова по-предпочитано е правото редене на широки и дълги ламели. Това не означава, че не може да се спрете и на някоя класическа или по-модерна фигура. Огромното ни разнообразие от такива може да разгледате в страницата ни Художествен и фигурален паркет.

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни