fbpx

Има няколко интериорни стила, които трудно можем да си представим без естествен паркет. Класическият стил е един от тях. Неслучайно той е „люлка“ на паркета като продукт. Повече за историята на нашето любимо изкуство може да научите тук. Благородството и великолепието на класическия стил се свързват с пищните комбинации от различни естествени материали, а дървесината няма как да не е един от тях.

Орехът е един от най-предпочитаните материали за изработка на мебели и паркет. Той създава усещане за престиж, благородство и лукс. Защо паркетът от орех е толкова различен, може да прочетете в блога ни

Разбира се, дъбът също е отличен вариант за класическия интериорен стил. Би било по-добре, ако дървесината е селектирана. Особено близък до пъстротата на ореха е опушеният дъб на партньорите ни от италианската фабрика Foglie d’Oro

В класическия стил често се търси контраст между подова настилка в тъмен цвят и светли акценти в интериора. Комбинацията помежду им допринася за атмосфера на тържественост и елегантност. 

Спокойствието, симетрията и хармонията са много важни елементи на интериорите в класически стил. Естественият паркет е един от материалите, които помагат да бъдат постигнати. Макар и правите паркети да създават търсената атмосфера, няма друг стил, в който фигуралните да са толкова подходящи. 

Както споменахме в началото, паркетът като продукт се заражда точно по време на Класицизма. Очертанията на разкошните фигури, поставени в домовете на най-заможните членове на обществото, продължават да са актуални и до днес. Освен че продължават да ги възпроизвеждат, производителите непрекъснато създават нови образци. 

Двете най-популярни фигури днес – шеврон и рибена кост неслучайно често са наричани класически. Към тях най-често се насочват и нашите клиенти, когато търсят нещо по-различно от правото редене. В шоурума ни обаче може да видите най-голямото разнообразие от художествен и фигурален паркет в България. 

 

Може да допълните естествения паркет, избран в Паркетсенс с масивни класически или модерни мебели  на партньорите ни от бутиковата италианска фабрика Arte Brotto. 

Фабриката разполага с големи наличности благородна дървесина, която отглежда в собствени горски стопанства в Италия и Румъния повече от 50 години. Цветовете на мебелите на Arte Brotto могат напълно да съответстват с тези на паркета или да кореспондират с него. 

Основнен акцент в производството на партньорите ни са класическите мебели. Може да разгледате колекциите им в страницата ни Мебели.

Най-новата колекция на фабриката – Principe е създадена в колаборация със студиото на световноизвестния дизайнер Марко Пива. 

 

В Паркетсенс освен паркета и мебелите за дома ви в класически стил може да поръчате и подходяща ламперия.

Партньорите ни от Arte Brotto предлагат цялостни решения за стените и вградени в тях места за съхранение. Те могат да бъдат изработени от масивна дървесина, в която могат да бъдат вградени и други благородни материали. Колекциите на фабриката включват както изцяло класически стенни облицовки така и такива с по-малко детайли. Разгледайте ги заедно с останалите ни предложения за облицоване и акцент в страницата от сайта ни Стенни облицовки

Важно е да имате предвид, че всички продукти, които предлагаме и виждате на сайта ни, могат да бъдат монтирани от фирмата ни за монтаж Паркетсенс Про.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни