fbpx

Монтаж

Подготовката на основата и монтажа на естествения паркет са изключително важни и в никакъв случай не трябва да се подценяват. За да сме спокойни и сигурни, че качествените продукти, които предлагаме, ще бъдат монтирани безупречно върху здрава и стабилна основа, разчитаме на колегите си от Паркетсенс Про.

Вижте по-долу за кои услуги може да разчитате на екипа им.

Полагане на груба замазка

Основата

Здравината на пода е от съществено значение. Не трябва да допускате компромиси, когато става въпрос за изграждането на основата. В нея се инвестира еднократно и за цял живот, ако изберете качествени продукти и добри професионалисти.

Добрата груба замазка трябва да е здрава, равна, неронлива и без денивелации. Само така би била сигурна основа за полагането на саморазливна замазка и за монтаж на паркет след това.

Изискванията

Основата трябва да е почистена и суха, да няма пукнатини и материали, които биха влошили адхезията между нея и грубата замазка. В някои случаи е нужно да се изшлайфа и след това отново да се изчисти.

Необходим е стриктен технически контрол, за да сте спокойни, че са спазени всички изисквания при полагането на грубата замазка. Доверете се на професионалисти с опит. Радваме се, че в нашия екип имаме такива хора.

Материалите

Ние работим с изключително здравата немска циментова замазка UZIN NC 961 (NC 191). Тя е влагоустойчива и устойчива на измръзване.

Оптималните условия за полагането й са: 15-25 градуса и относителна влажност на въздуха под 75%. При тях замазката ще съхне между 7-10 дни, но ще е готова за ходене върху нея след 8-10 часа.

Подходяща е за външна и за вътрешна употреба.

Оглед и оферта

По време на огледа ще обходим внимателно обекта и ще преценим какво е необходимо да се извърши според нас. Различните типове основи (бетонова плоча, фибран) изискват отделен подход при полагането на замазката.

След огледа ще изготвим подробна оферта, в която ще ви представим разходите по пера. Те ще са съобразени с особеностите на вашия обект и ще са възможно най-доброто предложение, което можем да направим.

Изпълнението

Ако изберете да работите с нас, заедно ще направим график на предстоящите дейности и ще се водим стриктно по него. Задължително ще координираме действията си с останалите работници на обекта.

Ще изпълним прецизно и в срок поетите професионални ангажименти. Имаме обучени специалисти и богат опит. Ще изградим здрава, стабилна и неронлива основа. Върху нея без проблем след това ще може да се положи саморазливна замазка и да се поставят различни подови настилки.

Цената

Бихме могли да дадем точен отговор на въпроса колко ще ви струва полагането на груба замазка само след оглед от наша страна.

Ако все пак желаете предварително да се ориентирате в цените ни на квадрат, моля, изпратени ни конкретно запитване с посочена квадратура (по възможност прикачете и чертеж). Използвайте формата за контакт с нас.

Благодарим ви!

Полагане на саморазливна замазка

Основата

Саморазливната замазка е необходима за прецизния монтаж на естествения паркет. Спестяването й би могло да ви донесе проблеми в бъдеще.

Качествената и професионално положена замазка създава абсолютно равна, гладка и здрава основа. С нея ще е възможно преходите между отделните настилки да са на 0, без да се използват преходни лайстни.

Изборът на качествена услуга е изключително важен. Паркетът е „жив“ материал и между него и пода се създава напрежение. Ако саморазливната замазка не е достатъчно здрава, той би могъл да я отлепи и с това ще ви създаде големи неприятности.

 

 

 

Изискванията

Помещенията трябва да са празни. Може да ви се струва излишно, но за нас е важно да го споменем. След като замазката изсъхне, не е проблем да поставите върху нея каквото прецените за необходимо.

Оптималните условия за полагане са: здрава, суха и почистена основа  без пукнатини и замърсявания, които биха попречили на адхезията. Температура 15-25 градуса и влажност под 65%. Саморазливните замазки се полагат и съхнат изключително бързо, но взависимост и от атмосферните условия. При добра организация няма да нарушат по никакъв начин работния график на обекта.

Материалите

Паркетсенс ПРО е вносител на популярните в цял свят със своето качество продукти на немския концерн Uzin. Саморазливните замазки, които използваме, създават здрава, устойчива и сигурна основа за монтаж на естествен паркет. Подходящи са за натоварени помещения.

Най-често полагаме калциево-сулфатните замазки Uzin NC 110 (до 5 см) и Uzin NC 112 (до 1 см). Полагаме и циментовата саморазливна замазка Uzin NC 160 (до 2 см). 

Здравите и бързосъхнещи замазки на Uzin позволяват ходене върху тях след 2 часа и монтаж на паркет след 20 часа (при 20 градуса и 65% влажност на въздуха).

Преди да положим замазката, грундираме основата отново с продукти на Uzin.

Оглед и оферта

Ако не сме полагали ние грубата замазка, ще направим детайлен оглед на обекта. Ще определим нивата, ще го заснемем, ще преценим особеностите му и ще обсъдим какво е необходимо да се направи.

Често пъти по време на огледа установяваме проблеми с грубата замазка, които възпрепятстват по някакъв начин полагането на саморазливна. Винаги успяваме да намерим решение на тях. Можем да положим замазката и на различни нива, ако това е необходимо.

След това ще подготвим подробна оферта. Най-често влючваме в нея разходите за труда и приблизителния разход на материалите. Материалите се заплащат според конкретния разход на обекта след полагането на замазката.

 

 

Изпълнението

Преди полагането на замазката задължително почистваме опразнените помещения. След това нанасяме грунд върху основата. Той е необходим, за да направи по-добра адхезия между грубата и саморазливната замазка. Грундът съхне в рамките на деня, в който полагаме замазката.

С помощта на специални пинчета за ниво екипът ни маркира участъците в помещението с различна равнинност. Ръководи се от тях, когато започне да налива замазката. Процесът винаги се контролира от наше опитно техническо лице. Резултатът е здрава саморазливна замазка под абсолютен хоризонтал. 

Наш ангажимент е да проверяваме периодично готовността на замазката за монтаж. Това зависи от температурата и влажността в помещението и от дебелината й. При благоприятни условия замазки до 3 мм  могат да изсъхнат за 24 часа. На всеки мм над тази дебелина трябва да се добави по още един ден.

Цените

Бихме могли да дадем по-точен отговор на този въпрос единствено след оглед от наша страна.

Ако желаете предварително да се ориентирате в цените ни на квадрат, моля, изпратени ни тук конкретно записване с посочена квадратура (по възможност и чертеж). Благодарим ви!

Полагане на сух под

Предназначение

Сухите подове са особено удачни при помещения с голяма разлика в нивата, които при някои проекти не могат да бъдат преодолени по друг начин.

Те са перфектно решение за случаите, в които след направени замервания се оказва, че плочата не може да поеме тежестта на грубата замазка. Това обикновено се помещения, които първоначално не са били предназначени за живеене, но впоследствие е взето решение да се усвоят.

Сухите подове са добро решение при реновиране и големи проекти с много подизпълнители. Това се дължи на възможността веднага след поставянето им да продължат останалите ремонтни дейности.

Няма разлика в усещането за стабилността на пода: Ако не ви кажем, че под паркета е поставен сух под, няма как да разберете. Усещането за здравина и стабилност на пода е същото като това при останалите способи за подготовка на основата.

Предимства

Важно е да знаете, че при сухите подове началото на монтажа на паркета може да съвпадне с края на полагането им. Не е необходимо време за изчакване, за да изсъхнат.

Сухият под е отлично решение и когато става въпрос за допълнителна топло и шумо изолация на помещението. Не трябва да се притеснявате и от влага и мухъл след полагането му. Може да се постави дори в мокри помещения.

Сухите подове, които използваме, са сертифицирани като екологични. Изработват се изцяло от природни материали. Могат и да се рециклират.

Подходящи са за подово отопление. Специално създадени за отлична топлоизолация и за монтаж над подово отопление са системите на партньорите ни Unifloor: Thermofloor, Thermofelt, Jumpax Heat Isolator, Jumpax Heat Traditional.

Материалите

За да изградим стабилна и здрава основа, върху която да се постави естествен паркет, екипът ни се доверява на системата Jumpax Nature на световноизвестния холандски производител Unifloor. Вече имаме редица изпълнени проекти с нея и сме изключително доволни от крайния резултат.

Още за предимствата на Jumpax Nature може да прочетете в блога ни.

Вижте и какви са плюсовете при използването на сухи подове в хотелиерския бранш.

 

Оглед и оферта

За да предложим най-доброто решение за основата във вашия дом, е наложително да направим предварителен оглед. На него ще определим нивата, ще преценим конкретните условия, които предполагат поставянето на сух под.

После ще подготвим подробна оферта. В нея ще опишем дейностите, които специалистите ни са преценили, че е необходимо да се извършат, както и приблизителния разход за материали.

Изпълнението

Екипът ни ще почисти внимателно основата за монтаж, ще положи върху нея необходимия преходен материал между грубата замазка и сухия под. Ще маркира местата с различни нива за краен резултат под абсолютен хоризонтал.

Процедурата по полагането на сухия под е сравнително бърза и безпрашна. Ръководи се задължително от наше техническо лице с опит в подготовката на основата. Веднага след приключването на работата по сухия под можем да започнем с монтажа на паркета.

Цените

Бихме могли да дадем по-точен отговор на този въпрос единствено след оглед от наша страна. Ако желаете предварително да се ориентирате в цените ни на квадрат, моля, изпратени ни тук конкретно записване с посочена квадратура (по възможност и чертеж). Благодарим ви!

Монтаж на естествен паркет

Основата

Тя трябва да е здрава, равна и неронлива. Идеалният вариант е да е положена саморазливна замазка. Екипът ни би могъл да изпълни такава. Ако ние положим замазката и извършим монтажа, им даваме 5-годишна гаранция.

Изискванията

Важно за помещенията: Трябва да са монтирани външните врати и прозорците, както и да са приключили мокрите процеси. Желателно е при възможност последната ръка боя да се постави след монтажа на паркета.

Температура и влажност: Влажността в помещението трябва да е под 65%. Ако е по-висока, ще се наложи да се поставят влагоизпарители. Влажността на основата не трябва да надхвърля 2,5%. Препоръчителната температура за монтаж е 18-25 градуса.

Покриване на паркета след монтажа: Изключително важно е да го предпазите от нараняване и замърсяване, докато приключат останалите ремонтни дейности. Ние бихме могли да го покрием със защитно фолио, специално предназначено за естествен паркет.

 

Материалите

Използване на качествено лепило: Ние се доверяваме на немския производител Uzin и неговите изключително здрави, устойчиви, бързосъхнещи и лесни за работа еднокомпонентни и двукомпонентни лепила.

Според вида на паркета (многослоен или масивен) монтажистите използват подходящи за целта лепила. MK 200 е силан модифицирано лепило, специално предназначено за многослоен паркет, изсъхва изключително бързо (след 12 часа вече може да се ходи върху паркета) и има ниска разходна норма. За монтажа на масивен паркет използваме двукомпонентното лепило MK 92. Лепилата на „Uzin” са подходящи и за помещения, в които има поставено подово отопление. Отвореното време за работа и на двете е дълго, като по този начин се улеснява работата на майсторите ни и пести време на клиентите.

Оглед и оферта

Важно е да направим предварителен оглед на обекта. Ще го заснемем и ще определим размерите на площта, върху която ще се извърши монтажът. С тях ще определим и точното количество паркет, което трябва да поръчате. След това ще подготвим и подробна оферта, в която заедно със стойността на паркета, ще посочим каква ще е тази на монтажа.  

Различните по сложност способи за редене, детайлите и напасванията с друга настилка се ценообразуват различно от стандартната цена за право редене на паркет.

Изпълнението

Екип от опитни професионалисти: Те ще изпълнят прецизно и в срок поетия ангажимент от наша страна. Работим с изключително внимание към детайлите и изпълняваме множество елементи от естествен паркет.

Прецизен монтаж: Той е комбинация от опитни майстори, технически контрол, качествена техника и материали.

Перфектни пасвания с останалите настилки: Екипът ни прави преходите между паркета и останалите настилки на нула, без да е необходимо поставянето на преходни лайсни. За да се получи това, освен да са добри майсторите, е важно саморазливната замазка да е изпълнена отлично.

 

 

Цените

Точната стойност на монтажа се определя след извършен оглед от наша страна. Бихме могли да ви подготвим и предварителна оферта, ако ни изпратите чертеж и квадратура. Моля, посочете начина на редене, който сте избрали. След извършен оглед от наша страна тази предварителна оферта най-вероятно ще претърпи промяна.

Изработка на детайли от паркет

Проектиране

Достатъчно е само да ни опишете идеята си и предназначението на детайла, който желаете да получите. Ние ще се заемем с всичко останало.

Първо ще направим подробен оглед и заедно с вас ще обсъдим желания детайл. След това наш колега ще го онагледи в програма за проектиране. Ще го съгласуваме с вас, а след като го одобрите, ще се заемем с изработването му.

До момента сме изпълнявали какви ли не детайли от естествен паркет – вградени сейфове, всевъзможни ревизионни кутии, облицовали сме с паркет камини, колони, стени, тавани, стълби, подпрозоречни рамки и мн. др. Не броим за детайл перфектните напасвания на паркета с камъка, макар че имаме и уникални по рода си проекти като този, в който вградихме паркет в мрамор.

 

 

 

Изпълнението

Майсторите ни вече са добре познати в бранша с ювелирните си умения в изработката на всеки един детайл.

Често поемаме проекти, които останалите ни колеги са определили като невъзможни. Гордеем се, че разполагаме с екип, който непрекъснато търси и намира решения на казуси, възникнали в процеса на работа.

Детайлите са нашата сила и страст и по тях ще разпознаете работата ни. За тях освен бърз ум и сръчни ръце е необходима и професионална техника.

Не правим компромиси с качеството и инвестираме в най-доброто, което може да се открие на пазара. Често пъти ни се случва да купим машина, която да ни послужи само за даден проект. Не се колебаем дали да я вземем, защото за нас винаги е най-важно да изпълним прецизно поетия ангажимент.

Цените

Тъй като изработваме всеки детайл според особеностите на конкретния проект, няма как да посочим примерни цени. Задължително трябва да направим оглед на обекта и да обсъдим какви са изискванията и желанията ви. След това бихме могли да проектираме детайла и да остойностим изработката му.

Реновиране на естествен паркет

Оглед на състоянието на паркета

Преди да предприемем каквито и да е дайствия, трябва да направим оглед на помещенията. На него ще преценим дали е възможно реновиране, какво е необходимо да се направи, какви ще са използваните материали и каква ще е последователността на действията ни.

Възможно е да не се наложи реновиране на цялото помещение. Ако имате останали налични паркетини, бихме могли да заменим някои от монтираните. Всичко зависи от това в какво състояние е подът.

Лакираните паркети се реновират цялостно. При тях няма как да бъдат реновирани само някои участъци от пода. Омаслените паркети позволяват локално възстановяване. Това е и една от основните разлики между двете различни покрития.

Важно е да знаете, че...

Реновирането на паркета не е повод да се евакуирате от дома си. Може да се направи частично след преместване на мебелите от стая в стая. Съвременните технологии и материали причиняват все по-малък дискомфорт на обитателите на жилището.

Няма да остане трайна миризма от реновирането: Това е един от основните проблеми на реновирането, който съвременните производители преодоляват с използването на препарати на водна основа. Те не миришат силно и са екологични. След ден проветряване ви гарантираме, че няма да остане миризма.

Сроковете, в които отново ще може да ползвате помещението, зависят от общата му площ, от вида на дейностите, които се извършват, от спецификите на използваните материали и от атмосферните условия. Ориентировъчни срокове при квадратура 40 кв.м: 2 дни за пренареждане (ако е необходимо), 1 ден за циклене и фугиране, 1 ден за полагане на покритието, 4 дни за съхнене на лака или 1 ден за съхнене, ако покритието е масло.

Изпълнението

Разполагаме с опитен екип, който използва съвременни технологии и висококачествени продукти. Машината за циклене, която използваме, работи с прахосмукачка и е сравнително безшумна. Бихме могли да подновим и монтираме нови первази или да реновираме старите.

След намесата ни визията на паркета ще е освежена и обновена. Той отново ще изглежда като нов и ще му се радвате още дълго време.

Стандартно при реновиране извършваме следните дейности: отстраняване на замърсения горен слой с покритието (в най-лошия случай се отнемат 0,5 мм), фугиране (ако паркетът няма фаска), шлайфане, нанасяне на покритието (лак или масло).

Ако е необходимо, паркетът може да се пренареди (важно е да има останала достатъчна дебелина за циклене) – демонтира се, почиства се от лепилото, полага се саморазливна замазка (ако е необходимо), реди се отново и следват шлайфане, фугиране, нанасяне на покритието.

Дълбоко почистване на естествен паркет

Най-новата услуга на Паркетсенс ПРО е предназначена за професионално почистване на натрупаните в порите на дървесината замърсявания, които не могат да бъдат отстранени при ежедневното почистване. Тя е изключително подходяща за натоварени обществени помещения. Научете повече за услугата от видеото в канала на Паркетсенс в Youtube.  

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни