fbpx

Отново дойде ред на една от постоянните теми в блога ни – очакваните тенденции в търсенето на паркет през следващата година. Паркетът, сам по себе си като естествен, безопасен и дълготраен природен материал винаги е сред водещите трендове в интериорния дизайн. Нищо по-различно не очакваме и през 2022 г. Ето и кои ще са водещите тенденции при търсенето на паркет през нея:

Предстоящи тенденции в търсенето на паркет през 2022 г.

паркет от опушена дървесина

Опушена дървесина

Опушеният дъб ще става все по-предпочитан от клиентите в световен мащаб. Причините са много: уникална и луксозна визия с приятно пъстро и топло излъчване, лесно съчетаване с различни цветови схеми… При опушването дървесината става по-тъмна и изглежда още по-красива и жива. Вижте тук как изглежда опушеният дъб на Foglie d’Oro във фигурата на шеврона.

паркет с големи размери

Паркетини с големи размери

Това е една тенденция, която през последните няколко години наблюдаваме непрекъснато. По-големите паркетини имат свойството да разширяват пространството визуално. В Паркетсенс може да поръчате паркетини със свръхголеми размери като тези от колекциите Jumbo на Foglie d’Oro  и Wide Plank на Coswick. Широчините, които можем да ви предложим, достигат 50 см, а дължините – 400. 

паркет европейски орех

Миксирани широчини и дължини

Водени от търсенето, все повече производители предлагат на клиентите възможността да избират между паркетини с фиксирани размери и такива със смесени широчини и дължини. Ние харесваме повече втория вариант и се радваме се, че при някои от нашите партньори е възможно да бъде направен такъв избор. Миксираните широчини и дължини създават динамична и изключително приятна за очите цялостна визия на пода.

паркет диагонално редене

Диагонално редене

Макар този способ за редене на паркета да е отдавна познат, през 2022 г. се очаква по-сериозен интерес към него. Диагоналното редене е лесен и ефектен начин да разчупите геометрията на пода, без да увеличите вашия бюджет. Колко изразителен ще е ефектът от него, зависи от ъгъла за монтаж, който ще изберете. Научете повече за основните типове редене на естествен паркет ето тук.

светъл паркет

Избелени тонове

Темата за цветовите предпочитания при паркетите е обширна. Основните прогнози за 2022 г. са: сиви и студени тонове, отдалечаване от червеникавото и кафявото; медни нюанси; опушени цветове; комбинации от тъмен под и светли стени… Според нас най-актуални ще продължат да бъдат естествените тонове на дървесината и тези в нюансите, близки до тях. Т.нар. избелени тонове при натуралния дъб се опитват да избягат от характерното му оранжево-жълто излъчване.

паркет със състарен ефект

Състарен ефект

Kогато се изберат за ново жилище, състарените паркети задават нужната нотка на непреходност в интериора. Ръчното дялане подчертава допълнително неговата уникалност. 

В Паркетсенс може да откриете огромно разнообразие от ръчно дялани и състарени италиански паркети. Разгледайте част от тях в секцията ни Луксозен италиански паркет.

фигурален паркет

Класически фигури

През 2022 г. ще продължи търсенето на класическите фигури при естествения паркет. Очаква се по-голям интерес освен към шеврона и рибената кост и към фигурата, с която се заражда паркетното изкуство – версай. В Паркетсенс ще откриете огромно разнообразие от модерни и класически паркетни фигури. Част от тях може да видите в секцията Художествен и фигурален паркет в сайта ни. 

трислоен паркет дъб

Рустикална визия

Изразената рустикална визия на пода и през 2022 г. ще е сред най-предпочитаните от клиентите. Тя е свързана с желанието им да усещат естественото излъчване на дървесината и да имат “жив” и изразителен под. В Паркетсенс, разбира се, може да избирате между различни типове селекции на дървесината – от много рустикална до супер селектирана.

 

 

И за финал: тенденциите са тенденции и за да не ги следваме 😊 Останете верни на себе си и собствените си усещания как трябва да изглежда вашия дом! Ние винаги сме на линия, за да ви помогнем, за да ги превърнете в реалност.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни