fbpx

         В края на изминалата седмица собствениците на Паркетсенс Анатоли Миланов и Георги Петков се завърнаха от пътуването си до италианските фабрики, с които сътрудничим. Традиционната им визита до Италия се забави с няколко месеца заради пандемията от COVID-19. Петте дни на Ботуша отново не им бяха достатъчни, за да посетят всички производители, с които работим.

         Най-голяма част от времето си създателите на бутика ни за паркет посветиха на най-новите ни партньори – Sicis. От десетилетия фабриката е известна като най-добрия производител на художествени мозайки в света. Отскоро в шоурума ни може да видите огромно пано и мебели уникати на Sicis.
         Анатоли Миланов и Георги Петков посетиха производствената база и огромния й шоурум в Равена – световноизвестния център на мозайката. Създадената през 1987 г. Sicis наследява богатите традиции на местните жители в това вечно изкуство и му придава съвременен облик.
        Освен че се запознаха с най-новите произведения на изкуството на фабриката, собствениците на Паркетсенс обсъдиха и изпълнението на първите проекти за наши клиенти. Тепърва ще ви представяме съкровищницата от идеи, материали, форми, цветове на Sicis, която е неизчерпаем извор на вдъхновение за дизайнери и архитекти от цял свят.

              Виченца беше следващата важна спирка за собствениците на Паркетсенс. В Градът на Паладио те посетиха отново бутиковите фабрики за мебели и за паркет – Arte Brotto и Foglie dÓro, на които от две години сме единствени и официални представители в България. 

             Освен за новите продукти на двете дъщерни фабрики Анатоли Миланов и Георги Петков разговаряха и за един нов и мащабен проект на инж. Николай Гълъбов, по който предстои да започнем работа. Някои от вече изпълнените ни проекти може да разгледате тук

             Разбира се, важен момент от срещата бе посветен и на икономическото състояние на италианските производители на паркет по време на пандемията от COVID-19. Голяма част от тях изпитват сериозни затруднения в момента особено тези, разчитащи основно на клиенти от страната. За щастие партньорите ни от Foglie dÓro не са сред тях, тъй като работят усилено и на световния пазар. 

            На финала на посещението си в двете фабрики собствениците на бутика ни за паркет посетиха производствената база и лично се увериха в качеството на изработката на актуалните ни поръчки.

            Това е най-краткото резюме на официалната част от визитата на собствениците на бутика ни за паркет до Италия. Неформалната част от нея както и множество кадри и видеа от посещението им може да проследите в Stories профила ни в Instagram.

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни