fbpx

Масивен паркет от Паркетсенс

Изборът на естествен паркет според нас е най-дългосрочната инвестиция, която може да направите за вашия дом или работно пространство. Заповядайте в шоурума ни, за да разгледате “на живо” отличната ни селекция от масивен паркет на едни от най-реномираните световни производители. С удоволствие ще ви ориентираме професионално в огромното ни разнообразие от видове, цветове, размери и заедно ще ги съпоставим с особеностите на вашия проект.

Бъдете сигурни, че в “Паркетсенс” ще откриете на едно място всичко необходимо, за да стъпите върху идеалния за вас паркет в срока, който сте си поставили!

Препоръки при избора на масивен паркет

Размерите

Ако търсите дъски с широчина до 180-200 мм, можете да се спрете и на масивен паркет. Все пак бихме ви препоръчали широчина 120-160 мм, тъй като нестабилността на дървото е в пряка зависимост и от широчината.  За по големи размери се насочете към трислоен паркет.

Помещенията

Не избирайте масивен паркет, ако в помещението има подово отопление. Не е подходящ избор и за помещения под кота 0. Ако сте склонни да поддържате по-висока температура или влажност извън препоръчаните норми (t около 20-23 градуса и влажност 40-60%), е добре да се насочите към трислоен паркет. 

Влажността

Влагата е най-големият враг на всеки паркет. Особено на масивния. Изключително важно е тя да е под контрол в три направления:

1. Основата 

2. Въздуха

3. Самия паркет

 

 

Основата

Основата трябва да е перфектно подготвена. Идеалните варианти са качествена саморазливна замазка или шперплат от бреза. Както вече споменахме, не трябва да има монтирано подово отопление. По възможност избягвайте и полагането на тръби за топла вода.

Монтажът

Тук е важно да подчертаем значението на професионализма на майсторите, които ще наемете. Подходящото лепило е качествено двукомпонентно полиуретаново. Ние работим с продуктите на Uzin. Често се налага стягане на дъските с колани. При монтаж върху шпреплат може да се комбинира лепене с коване.

Поддръжката

При поддръжката на масивния паркет няма нищо специфично. Ако покритието е масло, използвайте подходящ препарат – като продукта на Косвик за омаслени подове. За лакирани подове можете да използвате по широк спектър продукти, но бихме ви препоъчали нашия препарат за почистване на лакирани подове.

А сега нека ви представим нашите масивни паркети

Тук можем да покажем само малка част от масивните паркети, които можете да видите в нашия шоурум. 

Масивен паркет

от Foglie d’Oro

Колекцията „Il Massiccio“ е живописно олицетворение на благородството и красотата на стогодишната дървесина, от която е изваяна. Паркетините са ръчно изработени от дърво (американски орех или дъб), с дебелина 20 мм и широчина между 120-180 мм. Дължините са от 600 до 2200 мм. Можете да избирате между повече от 70 цвята дъб и американски орех.

В каталога на „Foglie d’Oro“ ще откриете огромно разнообразие от финиши с лак, масло или твърда вакса, с които да подчертаете уникалността им. „Il Massiccio“ се произвежда само от благородна дървесина, за да съхрани за поколенията нейното великолепие!

Масивен паркет

от Coswick

Канадските ни партньори от Coswick предлагат огромно разнообразие масивен паркет от висок клас. Може да го откриете в колекциите Country” и Heritage. Те са изработени от качествена дървесина от дъб. Финишът от UV масло е специално създаден от “Coswick”, за да защити от наранявания и замърсявания повърхността и да подчертае естествената текстура на материала. Патентованото им лаково покритие, CosNanoТech+ е с 25-годишна гаранция. 

Важно е да знаете, че “Coswick” предлагат посочените колекции и във вариант на трислоен паркет.

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни