fbpx

Масивен паркет от Паркетсенс

Изборът на естествен паркет според нас е най-дългосрочната инвестиция, която може да направите за вашия дом или работно пространство. Заповядайте в шоурума ни и с удоволствие ще ви ориентираме професионално в огромното ни разнообразие от видове, цветове, размери и заедно ще ги съпоставим с особеностите на вашия проект.

Бъдете сигурни, че в Паркетсенс ще откриете на едно място всичко необходимо, за да стъпите върху идеалния за вас паркет в срока, който сте си поставили!

Препоръки при избора на масивен паркет

Размерите

Масивният паркет, който предлагаме, е с широчина 140 или 160 мм. Дължините са между 600 и 2200 мм. Дебелината на ламела, изработен от дъб или орех, е 20 мм. Ако обаче търсите по-голямо разнообразие от размери и форми, се насочете към многослоен паркет.

Помещенията

Не избирайте масивен паркет, ако в помещението има подово отопление. Той не е подходящ избор и за помещения под кота нула. Ако сте склонни да поддържате по-висока температура или влажност извън препоръчаните норми (t около 15-25⁰ и влажност 45-60%), е добре да се насочите към многослоен паркет.

Влажността

Влагата е най-големият враг на всеки паркет. Особено на масивния. Изключително важно е тя да е под контрол в три направления:

1. Основата

2. Въздуха

3. Самия паркет

Основата

Основата трябва да е перфектно подготвена. Идеалните варианти са качествена саморазливна замазка или шперплат от бреза. Както вече споменахме, не трябва да има монтирано подово отопление. По възможност избягвайте и полагането на тръби за топла вода.

Монтажът

Тук е важно да подчертаем значението на професионализма на майсторите, които ще наемете. Подходящото лепило е качествено двукомпонентно полиуретаново. Ние работим с продуктите на Uzin. Често се налага стягане на дъските с колани. При монтаж върху шперплат може да се комбинира лепене с коване.

Поддръжката

При поддръжката на масивния паркет няма нищо специфично. Ако покритието е масло, използвайте подходящ препарат като този на Coswick за омаслени подове. За лакирани подове можете да използвате по-широк спектър продукти, но бихме ви препоръчали нашия препарат за почистване на лакирани подове.

Нека ви представим нашите масивни паркети

Въпреки световната тенденция за значително ограничаване на производството на масивен паркет, при нас бихте могли да поръчате такъв. Работим с реномираната италианска фабрика Foglie d’Oro. Вижте разнообразието, което предлага.

    Масивен паркет опушен дъб

Започваме представянето на масивните паркети на Foglie d’Oro с опушения дъб. Той е един от най-предпочитаните продукти на италианската фабрика. Неповторимото му излъчване се дължи на специалната термична обработка на дървесината в дълбочина. В неговата топлина, пъстрота и чар вече се влюбиха и нашите клиенти. Елате да го видите “на живо”! Снимките не могат да покажат красотата му.

Опушеният дъб се предлага и във вариант на трислоен паркет, при който възможностите за избор на форми и размери са много по-големи. Във вариант масив (20 мм дебелина) паркетините са с широчина 140/160 мм., а дължините им са от 600 до 2200 мм.

масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Marin
Опушен дъб Ca'Fini
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Magno
Опушен дъб Ca'Grassi
Опушен дъб Ca'Gabriel
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Melli
Опушен дъб Ca'Polo
Опушен дъб Ca'Riva
масивен паркет опушен дъб
Опушен дъб Ca'Rossi
Опушен дъб Ca'Tron

      Масивен паркет дъб

Поради ред причини дъбът е една от най-предпочитаните дървесини за изработка на естествен паркет. Вижте в блога ни какви са нейните предимства. Масивният паркет дъб на Foglie d’Oro се отличава с ръчната обработка на повърхността. Тя подчертава природната му текстура и го прави изключително приятен при допир. Освен богатата цветова гама, която ще видите по-долу, партньорите ни могат да изработят цвета на паркета по ваша поръчка.

Всички цветове, които виждате, се изработват и като трислоен паркет. При него възможностите за избор на различни форми и размери са значително по-големи. Може да го положите и при подово отопление. Масивният паркет дъб на Foglie d’Oro е с дебелина 20 мм, широчини 140-160 мм и дължини 600/2200 мм.

масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Celsi
Дъб Ca'Barbaro
Дъб Ca'Baseggio
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bassano
Дъб Ca'Bembo
Дъб Ca'Bianca
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Bon
Дъб Ca'Cenere
Дъб Ca'Contarini
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dona
Дъб Ca'Lion
Дъб Ca'Longo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Maser
Дъб Ca'Morosini
Дъб Ca'Nadal
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Nani
Дъб Ca'Orio
Дъб Ca'Pisani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Rizzo
Дъб Ca'Sandi
Дъб Ca'Stello
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Tortora
Дъб Ca'Zane
Дъб Ca'Fumo
масивен паркет опушен дъб
Дъб Onda Bianco
Дъб Onda Caffe
Дъб Onda Nero
масивен паркет опушен дъб
Дъб Vogue
Натурален дъб

Масивен паркет американски орех

В шоурума на Паркетсенс може да видите най-богатата селекция от американски орех в България. Ако сте сред ценителите на ореха в интериора, трябва задължително да ни посетите. Ще ви представим и цялостните интериорни решения на Arte Brotto, които могат да бъдат в пълна хармония с духа на пода.

Масивният паркет от американски орех, който предлагаме, е с дебелина 20 мм. Широчините, от които можете да избирате, са 140 и 160 мм. Дължините са смесени, а размерите им са между 600 и 2200 мм. Ако търсите по-голямо разнообразие от форми и размери, погледнете секцията ни Трислоен паркет.

масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Sette Soft
Американски орех Ca'Biasi
Американски орех Ca'Bollani
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Bosco
Американски орех Ca'Da Ponte
Американски орех Ca'Gritti
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Michiel
Американски орех Ca'Selva
Американски орех Ca'Tolomei
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Vidor
Американски орех Ca'Savio
Американски орех Ca'Foscolo

Масивен паркет европейски орех

Партньорите ни от Foglie d’Oro са едни от малкото в света, които сами отглеждат дървесината, която използват в производството си. Те разполагат със свои собствени горски стопанства в Италия и Румъния. Най-голям дял сред тях заема европейският орех, който използват и за производството на мебели. Повърхността на масивния им паркет от орех се обработва на ръка и прави още по-изразителна неговата текстура.

Европейският орех на Foglie d’Oro се предлага в две широчини – 140 или 160 мм, а дължините са между 600 и 2200 мм. Дебелината на ламелите е 20 мм. Много по-голямо разнообразие от размери и форми ще откриете при трислойните паркети на фабриката.

масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Brando
Европейски орех Ca'Briani
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'Dolce
Европейски орех Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego

Ръчно дялан масивен паркет със състарен ефект

Запазена марка на италианските паркети е способността им да създават усещането, че са част от духа на времето, че съпътстват живота на фамилията още от зараждането на рода и съхраняват в себе си част от нейната история. Foglie d’Oro са открили своя начин да вдъхнат този особен исторически дух в съвременното производство. Той намира израз в колекцията Antique. Паркетите в нея са подложени на допълнителнa обработкa, в резултат на която се получава т.нар. aged effect.

Широчините на масивния паркет тук могат да бъдат 160 или 180 мм. Дължините отново са смесени и между 600 и 2200 мм. Дебелината на ламела е 20 мм. Много по-голямо разнообразие от размери и различни форми може да откриете при трислойните ни паркети.

масивен паркет опушен дъб
Американски орех Antique Ca'Sette
Американски орех Ca'Marcello
Американски орех Ca'Sette
масивен паркет опушен дъб
Американски орех Ca'Tolomei
Дъб Antique Ca'Basegglio
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Molin
Дъб Antique Ca'Mura
Дъб Antique Ca'Grimmani
масивен паркет опушен дъб
Дъб Antique Ca'Pisani
Дъб Antique Ca'Rezzonico
Дъб Antique Ca'Sandi
масивен паркет опушен дъб
Дъб Ca'Dolfin
Дъб Ca'Mura
Дъб Ca'Rezzonico
масивен паркет опушен дъб
Дъб Classic
Европейски орех Antique Ca'Venier
Европейски орех Ca'Diego
масивен паркет опушен дъб
Европейски орех Ca'd'Oro
Опушен дъб Antique Ca'Corner
Опушен дъб Ca'Morelli

   Посетете и останалите категории в нашия сайт:

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни