fbpx

Затворете очи и сe опитайте да си представите как изглежда жилище с гледка към Шанз-Елизе и Триумфалната арка. Възможно ли е всички цветове, емоции, гледки, чар, динамика и безвремие да открият своя аналог между четирите стени на един апартамент? Отворете очи. Сравнете вашата въображаема картина с визията на собствениците на апартамента, който е във фокуса на публикацията ни. 

Едва ли ще се изненадате, че за дома си в световната столица на модата те са избрали дизайн 100 % Made in Italy. Всеки един от елементите в интериора обаче е проектиран специално за апартамента и отразява личните светове и възприятия на небезизвестните си притежатели.  Имената им стоят зад една от най-големите козметични компании в света, вградила в бранда си името на френската столица. Светоусещането на собствениците е изразено с цветовете и формите на изобразителното изкуство и скулптурата и е изградено с материите и финишите на архитектурата и дизайна.

За нас от Паркетсенс е своеобразен повод за гордост, че цялото обзавеждане в луксозния апартамент (мебели, стенни облицовки) е изработено по поръчка от партньорите ни от Arte Brotto, а паркетът е произведен от Foglie d’Oro

Дървесината в интериора, която започва от пода и продължава върху стените и част от мебелите, задава класическата нотка, без която не може апартамент с подобно разположение. Сред най-впечатляващите елементи в интериора са извитите мебели и облицовки от благородна дървесина. Те са една от връзките на интериора с пленяващата гледка към Триумфалната арка от терасата. 

Първият подобен елемент е разположен във фоайето на апартамента и представлява елегантно и ефирно място за сядане с извит гръб, подобен на параван. Голямата трапезарна маса, проектирана специално за апартамента, също е с подобни извивки. Изработена е от лакирана и оцветена в зелено дървесина, а в основата ѝ са разположени обемни месингови крака. 

Един от основните елементи във всекидневната е бюрото, от тъмен орех. То контрастира със светлите и ярки цветове, избрани за останалата част от помещението.

Не е изненадващо, че за пода в трапезарията и всекидневната собствениците са се спрели на класическата фигура на шеврона. Светлите и по-приглушени тонове на естествения паркет позволяват на множеството цветни елементи в интериора да се откроят.

Червената кожена ламперия в спалнята е силен акцент, който дизайнерите балансират с помощта на сивата дървесина, която я допълва. Същата използват и за изработката на плот над нишата с място за съхранение.

Ламперията с вградена гардеробна впечатлява с овалните извивки в краищата си. Естетично и практично допълнение към гардеробната са тоалетната маса от същата дървесина с артистични лакирани бели крака и огледало в рамка от натурален дъб. 

Няма как да отделим внимание на всички детайли, изработени по поръчка в този проект. Можем само да се насладим на комбинацията помежду им и на общото усещане, което създават. Тук за пореден път се убедихме, че луксозният интериор може да има различни измерения. Но това, което ги обединява според нас, е използването на благородни материали, ювелирната изработка на детайлите и различните форми на изкуство, втъкани помежду им.

А ако апартаментът, който ви показахме, няма нищо общо с това, което визуализирахте в началото и се различава от вашите представи, от сърце ви пожелаваме да успеете да реализирате смелите си интериорни идеи. Ние от Паркетсенс ще направим всичко по силите си, за да ви помогнем! Може да разчитате на нас не само за избора на естествен паркет, но и за цялостното обзавеждане на вашия дом. 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни