fbpx

Ноември е месецът, в който екипът ни проучва какви ще са интериорните тенденции през следващата година. Ето го и обобщението ни какво ще търсят клиентите през новата 2022 г.

маси-дърво-мрамор-arte-brotto

Естествени материали

И през 2022 г. използването на естествени материали ще е водеща интериорна тенденция. Тя е провокирана от търсенето на здрави и устойчиви продукти, които създават чувство на сигурност, хармония, спокойствие и убежище между четирите стени на дома. Както и през предходните години дървесината и камъка ще са най-търсените природни материали. Особено предпочитани ще бъдат още ратанът, тръстиката и кадифето.

дървена-ламперия-азалеа

Екологичен дизайн

Екологичният дизайн също е сред водещите тенденции през последните няколко години. През 2022 г. той отново ще присъства в интериора със своето богатство от природни цветове и форми. Като акценти в декорацията все по-често ще срещаме изображения на животни, птици, листа и цветя. Актуални отново ще са ярките тропически и флорални мотиви, претворени в многообразни интериорни елементи.

луксозен италиански паркет

Минимализъм

Все повече от новодомците ще търсят усещането за свобода в пространството около себе си и ще ограничават броя на мебелите и декорациите. Площта на извънградските домове се увеличава значително и една от основните цели е да има повече „въздух“ в тях. Собствениците им все по-често ще се ограничават в използването на множество материали и ще избират само един-два материала за мебелите. 

шеврон

Шеврон и рибена кост

Тези две класически фигури и техните съвременни интерпретации ще продължат да са актуални и през 2022 г. Шарките им отново ще се срещат не само върху подовата настилка, но и върху различни други повърхнини в интериора. Те ще внасат нужната нотка на непреходност в модерните интериори. Вижте и кои ще са основните тенденции в търсенето на естествен паркет.

италиански интериорен дизайн

Ретро акценти

Специалистите очакват увеличаване на броя на проектите, в които ретро мебелите ще бъдат използвани като акцент. Носталгичното усещане, което създават, подсилва спокойното и уютно излъчване на дома. Най-предпочитани ще са акцентите в стила на 70-те години. Симбиозата между модерно, ретро и класическо излъчване ще е особено характерна и за интериорите през следващата година.

паркет със състарен ефект

Заоблени форми

Очаква се, че през идната година новодомците все по-отчетливо ще търсят мебели със заоблени ръбове и овални форми. Вероятно това се дължи на чувството за спокойствие, сигурност и комфорт, което създават. Наблюдаваме тази тенденция и при търсенето на паркетни фигури. Неслучайни Petali – паркетините с формата на листа са едни от най-харесваните от нашите клиенти. Вижте ги тук

луксозен италиански паркет

Многофункционални пространства

Интериорните тенденции и през следващата година ще са повлияни от пандемичната обстановка. Все повече хора се опитват да избягат от големите населени места в търсене на чист въздух, здравословна и безопасна среда, по-високо качество на живот, спокойствие и хармония. Част от домовете стават нетипични допреди две години пространства като домашни офиси, фитнеси, кино зали и др.

луксозни италиански мебели

Акценти в синьо

Класическото синьо, модерно през тази година, ще е актуално и през 2022 г. Неговите нюанси и тези на зеленото ще се използват основно за интериорни акценти. Ще продължи да е актуално като акцент и боядисването в цвят на вратите и на някоя от стените. Класическото съчетание между светли стени и тъмен под и обратното също ще е сред предпочитаните. 

 

 

фигурален паркет

Неутрални тонове

Тенденцията и тук е в търсенето на естествени, приглушени и пастелни цветове, които внасят спокойствие и уют в интериора. На техния фон ярките цветни акценти изглеждат още по-въздействащо. Бежовото и бялото ще са сред най-предпочитаните основни светове в интериора. Те са лесни за съчетаване с останалите тонове, внасят усещане за светлина и простор, без да се натрапват.

арт стъкла Vetrite

Стъкло

През 2022 г. стъклото ще е една от основните звезди в интериора. Ние сме представители на италианската фабрика Sicis, която ще ви изуми с разнообразието си от невероятни интериорни акценти, изработени от стъкло и мозайка. Обожаваме колекцията Vetrite, чиито декори могат да създадат интериорния акцент, който ще ви остави без думи. Заповядайте в шоурума на Паркетсенс, за да ги видите “на живо”!

 

 

И нашия класически финал: тенденциите са тенденции и за да не ги следваме 😊 Останете верни на себе си и собствените си усещания как трябва да изглежда вашия дом! Екипът ни винаги е на линия, за да ви помогне да ги превърнете в реалност.

* Интериорните кадри към публикацията са на партньорите ни от италианските фабрики Foglie d’Oro, Arte Brotto и Sicis

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни