fbpx

От дълбока древност дървесината е един от най-използваните естествени материали в интериора. Всеки един от елементите му може да бъде изработен или облицован с дърво. Естественият паркет има своята богата история, свързана с прехода му от изделие, белег на лукса и дворцовия разкош, към масовото производство от първите десетилетия на миналия век.

Със стремежа към по-бързо, по-лесно и по-евтино възпроизвеждане на подове от дърво браншът започва да механизира и унифицира процесите, така че в представите на голяма част от нас в момента да са най-вече паркетите, подредени в стил рибена кост от 70-те години. А всъщност паралелно с този процес продължават да се развиват, макар и в много по-малки мащаби, и т.нар. художествени паркети. Те се създават в, може да ги наречем, бутикови фабрики, които отделят понякога месеци и години наред, за да нарисуват върху пода изкуството, което си мечтае да притежава клиентът. В тях майстори, дизайнери, архитекти и крайни клиенти творят заедно.

Ние от „Паркетсенс“ имаме щастието да сме единствените в страната, предлагащи толкова големи възможности за избор на художествен паркет от висок клас. 

До този момент най-много реализирани проекти с изкуство от дърво върху пода имаме заедно с „Премиер паркет“. Партньорите ни предлагат богати възможности за избор – от по-семпъл до паркет с най-висока степен на сложност (дворцов паркет), а така също розетки и бордюри в различни стилове и размери. Повечето от предложенията, които ще откриете в каталога им, могат да бъдат с променени размери, с различно съчетани дървесините или “картините” да са изработени по Ваше задание.

Най-мащабният проект, който реализиране заедно с „Премиер паркет“, е в административната сграда в гр. Гоце Делчев

Тъй като държим винаги да реагираме на тенденциите на пазара и на засиления интерес към художествените паркети, през тази година решихме да разширим предлагането. Вече сме представители на две от най-престижните италиански фабрики с превъзходни колекциите, възраждащи духа на паркетното изкуство –  „Foglie Dʼoro“ и „Salis“. Съвсем скоро тяхното изкуство от дърво ще бъде изложено в нашия шоурум.

При нас може да откриете и актуалната интерпретация на художествен паркет с геометрични форми, въплътена в една от най-новите и успешни серии  на партньорите ни от „Coswick“ – „Parquetry“ . Така че решите ли да си подарите изкуство от дърво върху пода, „Паркетсенс“ е правилното място.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни