fbpx

Подходящ ли е естественият паркет за подово отопление?

Да, подходящ е, ако се спрете на трислоен паркет. Изобщо не се колебайте дали да поставите подово отопление под естествения паркет. Участвали сме в стотици такива проекти и ви гарантираме, че комбинацията помежду им е страхотна. Това се дължи както на особеностите на дървесината като естествен материал с добра топлопроводимост, така и на предимствата на системите за отопление на пода. Необходимо е само да следвате инструкциите за екплоатация от производителя на подовото отопление и да изберете подходящ паркет. 

Дървесни видове като клен и бук не трябва да се използват върху подово отопление, тъй като са по-чувствителни към напрежението, създавано от този тип инсталации. Масивните паркети също не са подходящ вариант заради голямата им чувствителност към промени във влажността и температурата. Основните видове паркет, които предлагаме в Паркетсенс, са с горен слой от дъб, ясен или орех. Те са подходящи за монтаж върху подово отопление. 

Какво бихме ви посъветвали?

Планирайте внимателно

Планирайте изключително внимателно процесите, свързани с подготовката на пода. От паркета зависи какво ще е нивото на останалите настилки. Добре е възможно най-скоро след поставянето на подово отопление да бъдете посетени от наш специалист. Той ще заснеме помещенията, ще определи нивата и ще даде т.нар. кота готов под. С нея ще трябва да се съобразят монтажистите на останалите подови настилки.

Изберете паркета отрано

Не се заблуждавайте, че имате още много време и не отлагайте избора на паркета. Съветваме ви да се спрете на вида и размера му веднага след грубия строеж. Ще се убедите, че така ще ви е много по-лесно с напасването на останалите интериорни елементи. По-добре е да сте спокойни, че паркетът вече ви очаква в склада ни, отколкото да се наложи да направите компромис при избора му на по-късен етап. 

Потърсете добри специалисти

Задължително се обърнете към специалисти, на които може да се има доверие. С тях ще си осигурите спокойствие и ще спестите време, нерви и разходи. Това важи както за поръчката и доставката на паркета, така и за неговия монтаж. Как да ги откриете? Те си личат по резултатите от работата им и от отзивите на клиентите. Разгледайте секцията Изпълнени проекти на сайта ни и вижте в Инстаграм как работят момчетата от Паркетсенс ПРО.

Поставете саморазливна замазка

Не се отказвайте от саморазливна замазка, освен ако нямате сериозни основания за това. Практиката ни е показала, че по-голямата част от замазките, които се поставят върху подовото отопление  у нас не са равни и достатъчно здрави за монтаж на паркет. Ние препоръчваме на клиентите си качествените немски замазки на Uzin, които колегите ни от Паркетсенс ПРО полагат. Смятаме, че те са най-добрият избор на пазара ни в момента. 

Това според нас е достатъчно да знаете в началото за монтажа на естествен паркет върху подово отопление. Неслучайно в текста не поместихме специфичните технически характеристики и терминология. Излишно да се обременявате с тях на този етап. Замерванията, изчисленията, проектирането, планирането и логистиката са наше задължение, ако сте ни клиенти. Смятаме, че за вас е най-важно да изберете подходящ за идеите и бюджета ви паркет, който да е монтиран професионално и в срок. И разбира се, най-важното от всичко, написано до момента, е крайният резултат – да имате топъл и уютен дом, който да споделяте с любимите си същества. Физическите му измерения започват от пода и се градят върху него. Насреща сме, за да ги „запълним“ с качествени и естествени материали.

Ако имате още въпроси, свързани с темата, не се колебайте да ни потърсите!

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни