fbpx

Хол, трапезария, кухня… Днес тези пространства често се обединяват в общо помещение с обособени зони за готвене, хранене, почивка и събирания. Този съвременен модел съжителства с класическото разпределение, при което холът е самостоятелна част. Независимо за кой от вариантите на разпределение става дума, едно от най-големите колебания на собствениците е свързано с това каква да е подовата настилка. Дилемата е най-голяма, когато всекидневната е с кухненска част.

Какво е мястото на естествения паркет в тази най-експлоатирана част от жилището и какви са нашите съвети, ще разберете, ако продължите по-надолу. Но преди това нека отговорим на въпроса:

На какви изисквания трябва да отговаря подовата настилка в хола?

Според нас подовата настилка в най-просторното помещение от дома трябва да е здрава и устойчива, топла и уютна, приятна за очите, лесна за почистване и поддръжка. Подът е първото нещо, което забелязвате, щом влезете някъде. Погледът ви ще се спира върху него безброй, безброй пъти. Защо подът е толкова важен, може да прочете тук.

Естественият паркет, едва ли ще ви изненадаме, според нас е най-добрият избор на подова настилка за всекидневната. Той отговаря на изискванията, които изредихме. Неслучайно казваме, че е паркетът е за цял живот. За да е такъв обаче трябва да изберете качествен продукт със здрава и стабилна конструкция и устойчиво покритие.

На пазара има небивало разнообразие от настилки. В Паркетсенс ще откриете естествен паркет с гаранция за качеството. 

 

 

Нашите съвети за избор на естествен паркет в хола:

американски орех шеврон

Паркет в цялото помещение

Смятаме, че това е най-естетичният и практичният вариант. Подовата настилка ще е елементът, който ще обедини визуално пространствата с различно предназначение. По този начин освен по-хармонично мястото ще е и по-лесно за почистване и поддръжка.

естествен паркет Cedat

Естествен паркет и в кухненската част

Някои клиенти се притесняват да поставят естествен паркет в тази част от всекидневната и търсят други варианти за настилка там. Качественият естествен паркет обаче е отличен избор и за кухнята. Научете защо в публикацията от блога ни.

почистване на естствен паркет

Пoчистване с подходящи препарати

Ако сте избрали качествен паркет, това е основното, което трябва да правите, за да се радвате дълго време на паркета в хола. Повече подробности относно почистването и поддръжката на естествения паркет може да научите тук

конструкция на трислоен паркет

Трислоен паркет

Препоръчваме ви да се спрете на трислоен паркет със здрава и устойчива конструкция заради безспорните му предимства. Той е единственият подходящ вариант при подово отопление. Повече за неговите предимства може да прочетете в тази публикация

паркет опушен дъб

Устойчиво на влага и замърсявания покритие

Ако изберете устойчиво покритие, няма да имате никакви проблеми с почистването и поддръжката на настилката в хола. Финишите на паркетите, които предлагаме, запечатват порите на дървесината и не позволяват на влагата и замърсяванията да проникват в паркета и да го компрометират. Научете повече за покритията и за вечната дилема масло или лак.  

Без нужда от преомасляване

Паркетите, които предлагаме, пристигат с фабрично положен финиш и не се обработват допълнително след монтажа. Оилираните ни покрития са хибридни и не се нуждаят от регулярно омасляване като при паркетите с обикновено масло. Освен почистването няма да ви се налага да полагате допълнителни грижи за тях. 

монтаж на шеврон

Без преходни лайстни

Освен ако не искате да постигнете с тях някакъв специален ефект, използването на преходни лайстни според нас не е практично и красиво. То е възможно винаги когато планирате внимателно работата по изграждането на пода. Вижте как може да се постигне.

„Избухнете в хола“

Цитираме един от дизайнерите, с които работим. Той винаги съветва клиентите си да изберат за хола най-интересния и красив паркет, за който могат да отделят бюджет. Този, в който ще се влюбят от пръв поглед и никога няма да им омръзне да гледат.

шеврон дъб

Място за нещо по-различно

Холът е мястото за паркетните фигури и художествения паркет. С тях ще впечатлите гостите си, ще направите дизайна по-разчупен, ще внесете нотка класика (ако изберете шеврон, рибена кост или друга класическа фигура) или ще зададете модерна визия на дома (ако изберете съвременна фигура).

почистване на естствен паркет

Балансирайте бюджета

Съветваме клиентите си да отделят по-голям бюджет за паркета в хола, а за спалните и детските стаи да изберат по-бюджетни варианти. Например: един и същ цвят, но за хола да е избрана фигура; селектиран за хола и рустикална визия за помещенията с по-малка площ.

шеврон дъб

Детайли от паркет

Ако желаете да внесете още топлина и уют в дома и ви харесва да виждате цвета на паркета и на други места в интериора, го направете. С него може да облицовате камината, някоя от стените, подпрозоречните рамки, да изградите тапетна врата и какво ли още не. Той е перфектно решение и за стъпалата.

паркет натурален дъб върху стена

Не само върху пода

Напоследък набират популярност проектите, в които паркетът е монтиран върху стените (особено популярни са т.нар. тапетни врати), таваните, а за пода е избрана друга настилка. Съвременната интерпретация на класическите интериорни решения винаги намира своето място. Ако подобно хрумване ви допада, реализирайте го!

Всички кадри в публикацията са от наши изпълнени проекти. Водещата снимка е от проект с Татяна Станчева (TANNE Design), сн. Ники Канделеро. Останалите са от съвместни проекти с Ина Дамянова, арх. Татяна Глебова, Архитектурно студио Скица

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни