fbpx

Подходящ ли е естественият паркет за луксозните интериори? За нас въпросът е риторичен. Естественият паркет е създаден, за да задоволи най-високите изисквания на клиентите към подовата настилка.  Ако погледнем назад към историята на паркетното изкуство, ще видим, че за дълъг период от време той е бил достъпен само за най-заможните членове от обществото. Неслучайно за негова “рождена дата” се приема 1684 г., когато той замества мраморната подова настилка във Версайския дворец. Макар в наши дни естественият паркет да е по-достъпен,  той продължава да е инвестиция, която повишава стойността на жилището и е сред основните елементи на интериорите от висок клас.

Паркетът е едновременно класическо и модерно решение за търсещите изискан и стилен интериор, в който да има усещане за топлина и уют. Съвременното производители възпроизвеждат и интерпретират утвърдените през вековете фигури и форми, като се стремят непрекъснато да вдъхновяват с нови идеи интериорните дизайнери.

Естественият паркет може да се съчетае без проблем с останалите материали, избрани за интериора. Видът на избраната благородна дървесина и нейният цвят могат да създадат както хармония в дизайна, така и да провокират ефектен контраст. Няма интериорен стил, при който изборът на естествен паркет да не е подходящ.

Настилката от благородна дървесина се допълва перфектно и с характерните за луксозните интериори материали – мрамор и оникс, дърво и кожа, злато и кристал. Неслучайно някои от производителите предлагат естествен паркет с инкрустирани други благородни материали.

 

 

За да онагледим думите си за паркета и луксозния интериорен дизайн, сме използвали кадри от Almont’s Muse – един проект за луксозно жилище в Канада. Строителството, довършителните дейности и дизайна са на Eurohouse Construction.

Проектът е носител на награди за интериорен дизайн и е изпълнен с естествен паркет на партньорите ни от канадската компания Coswick. Общата площ на подовите настилки на Coswick е 540 кв.м.

За изпълнението на мащабното задание са използвани няколко различни вида паркет, всеки от които допринася за създаването на търсената от дизайнерите атмосфера.

За хола и всекидневната е избрана класическата фигура Versailles, изработена от американски орех. Американският орех във вариант право редене продължава в кухнята и трапезарията. По задание на дизайнерите за помещението, изпълняващо функциите на бар, са изработени модули в цвят Dark Chocolate, в които са инкрустирани елементи от оникс.

Повече за този интересен проект може да прочетете тук. В шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77 в София може да видите как изглеждат “на живо” избраните паркети.

Съвременното производство позволява естественият паркет да бъде изработен по поръчка спрямо нуждите на конкретния проект. Радваме се, че фабриките, с които работим, предлагат тази възможност. Ако тепърва ви предстои избор на подова настилка за вашия дом и се колебаете коя е най-подходящата, посетете шоурума ни. Ще се изненадате от огромного разнообразие от видове, цветове, форми и размери, които предлагаме. Сигурни сме, че сред тях ще откриете и най-доброто решение за вас!

                                                                                                                                       *Снимките към публикацията в блога ни са на Eurohouse Construction.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни