fbpx
В разговорите с клиенти в нашия шоурум често коментираме интериорния стил на дома им и подходящия естествен паркет. Решихме да обърнем специално внимание на темата и в блога на Паркетсенс.  Започваме с индустриалния стил – един от най-разпознаваемите и все по-често предпочитан от собствениците на жилища.

Най-подходящите видове паркет за индустриалния стил

Нашите предложения са продиктувани от характерните особености на индустриалния стил: просторни, светли и отворени пространства с високи тавани; с неприкрити тръби, кабели, тухли, бетон. Типични за него са неутралната цветова гама и малко по-студеното излъчване на интериора. Индустриалният стил се познава най-лесно по грубия и незавършен вид на някои от елементите. Най-предпочитаните материали тук са метал, дървесина и камък.

Подовата настилка най-често е полиран бетон или естествен паркет. Естественият паркет обикновено е в контраст със стените и тавана и се избира, за да придаде по-топъл и уютен характер на дома. В някои проекти той е близък до неутралната цветова гама и я допълва хармонично. Изборът е въпрос на предпочитанията и желанията на клиентите.  Ето и кои са най-подходящите видове естествен паркет при индустриалния стил според екипа на Паркетсенс.

Натуралният дъб е един от най-предпочитаните видове паркет във всички интериорни стилове. Ето тук сме дали отговор на въпроса: защо. Естествените тонове на дъба са идеалната сцена за разгръщане на всякакви дизайнерски хрумвания в контраст или в хармония с с цветовата гама, характерна за стила. Подсъзнателно сме свикнали да възприемаме натуралния дъб като един от символите на дома и затова няма как той да не е на идеалното си място и в индустриалния стил.

Удачен избор са и паркетите с няколко тона по-светли или по-тъмни от тези на натуралния дъб. Тъй като един от основните акценти в индустриалния стил е текстурата и нейното неподправено излъчване, рустикалните паркети също са особено предпочитани. Те придават чар и уют на иначе по-грубото излъчване на стила.

 

 

Колкото по-използван и белязан изглежда паркетът, толкова по-добре ще се вписва в типичния индустриален стил. Тук специално място намират подовете от повторно използвана дървесина (reclaimed parquet).

Състаряването на естествения паркет е запазена марка на италианските фабрики, с които работим. Те са корифеи в ръчната обработка на горния му слой. По време на нея те открояват естествените несъвършенства на материала и го превръщат в истинско произведение на изкуството от дървесина.

Разгледайте страницата ни Луксозен италиански паркет, за да научите повече за обработката и особеностите на продуктите ни 100 % Made in Italy.

 

Ако харесвате по-наситените тонове и помещенията ви са просторни, тъмният паркет също е особено подходящ избор за индустриалния стил. Нашият екип си има фаворит за такъв паркет в това интериорно направление. Това е Discordia на италианската фабрика Salis. Може да научите повече за колекцията в друга наша публикация.

Бихте могли да внесете още индивидуалност и да засилите характера на дома в индустриален стил и с помощта на някоя от класическите паркетни фигури – рибена кост или шеврон.

Може да експериментирате и да заложите на някоя нова фигура като тези от колекцията Elementa на партньорите ни от Foglie d’Oro.

Очаквайте следващата ни публикация, посветена на модерния интериорен стил и видовете естествен паркет, които най-добре се вписват в неговата стилистика. Заповядайте и в шоурума ни на бул. Симеоновско шосе 77, за да обсъдим особеностите на вашия проект!

 

 

 

 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни