fbpx

Декинг от Паркетсенс

При нас ще откриете естествен и композитен (WPC) декинг от най-висок клас. Подходящ е както за навън (като настилка и обшивка) така и за мокрите и влажни помещения в дома.

Може да разчитате на колегите ни от Паркетсенс Про за монтажа и поддръжката на декинга. 

Съвети при избора на декинг

Употреба

Декингът е специално създаден, за да издържа на неблагоприятни атмосферни влияния на открито и на по-големи натоварвания.

Той е естетично, екологично и здравословно решение за терасите, верандите, алеите, както и за настилката, граничеща с източници на вода и влага (мокри помещения в дома, сауни, басейни и др.).

От декинг могат да бъдат изработени и множество екстериорни и интериорни детайли.

Употребата му може да бъде почти неограничена както в частните домове, така и в обществените пространства.

Дървесина

Подходяща за употреба на открито е т.нар. екзотична дървесина, както и някои иглолистни и широколистни видове, преминали през допълнителна обработка.

Производителите, с които работим, използват патентовани технологии, с които подобряват здравината и устойчивостта на дървесината.

Видимата повърхност на декинга, който предлагаме, може да бъде обработена фабрично по различни начини – да е гладка, оребрена или заоблена.  Може да се тонира според предпочитанията на клиентите. Завършващите елементи на декинга също могат да се изработят фабрично.

 

Подготовка

Декингът не се поставя директно върху основата като естествения паркет. Монтира се върху алуминиева или дървена скара, която позволява оттичане на водата.

Конструкцията, върху която се поставя декингът, се уточнява според особеностите на проекта и желанията на клиентите. Винаги можем да разчитаме и на експертни консултации от страна на производителите.

Скарата се фиксира върху т.нар. пети.  Ние използваме специални нивелиращи пети. Съветваме ви да изберете готова конструкция и крепежни елементи на производителите на декинга.

 

 

Монтаж

Важно е монтажът да се извърши от екип с опит. Въпрос на избор и на особености на дървесината е дали ще е скрит (участъците, в които декингът е прикрепен за скарата, не са видими) или открит. Има и някои други опции за избор от страна на нашите производители – без видимост на крепежния елемент, с клик система.

Поддръжка

Препоръчително е да омаслявате декинга два пъти в годината. Така той ще запази своя цвят и здравина. Ние предлагаме фабрично омаслен декинг, който омасляваме и след монтажа. Колегите ни от Паркетсенс ПРО могат освен да монтират и да реновират качествено вашия декинг. Как да почиствате и поддържате вашия декинг, може да научите тук

Цени

Цените на декинга, който предлагаме, се формират според особеностите на конкретния проект. Ориентировачно цените в Паркетсенс започват от 180 евро на кв.м. Тази цена включва дървесината и конструкцията за декинга (алуминиева скара и крепежни елементи), монтаж и омасляване. Окончателната цена зависи от вида на избрания декинг и от особеностите на обекта. 

Видове декинг, които може да откриете в Паркетсенс

ДЕКИНГ ОТ БАМБУК

Bamboo Elegance

Ако харесвате благородното сиво и търсите здрав и устойчив декинг, който не се нуждае от поддръжка, Bamboo Elegance е най-добрият избор. Специалната термична обработка и патентованото покритие с естествен състарен ефект не позволяват на влагата и замърсяванията да проникват в порите на дървесината. 25 години гаранция.
декинг Bamboo Elegance

Bamboo X-treme

Обработката Thermo-Density го прави подходящ за външна употреба. Той запазва своята здравина, устойчивост и плътност при неблагоприятни климатични условия. Подходящ е за различни по размери пространства, включително и за сайдинг. 25 години гаранция.

Bamboo N-durance

Екологичен и стабилен декинг от термично обработен бамбук в карамелен цвят. Отличните му характеристики се дължат на специалната термична обработка и на патентованата технология, по която се изработва. Подходящ е за различни по размери пространства, включително и за сайдинг. 25 години гаранция.

ТЕРМООБРАБОТЕН ДЕКИНГ

Rhinowood

Произвежда се от африкански бор, който се обработва термично и се импрегнира с парафин. Издържа при неблагоприятни условия. Не се нуждае от поддръжка. Почиства със силна струя вода. Има естествен кафяв цвят, чиято повърхност с времето избледнява елегантно до благородно сиво. Първоначалният цвят лесно може да бъде възстановен с водостуйка.

Термообработен ясен

Термичната обработка при температура 200 градуса подобрява естествената здравина и устойчивост на ясена и го прави подходящ за употреба в екстериора. Освен за декинг е подходящ за сайдинг, сенници и др. Не отстъпва по характеристики на декинга от екзотична дървесина. Топлият му кафая цвят създава усещане за спокойствие и уют.
декинг термообработен ясен

Термообработен бор

Иглолистната дървесина, от която се изработва декингът, се подлага на термична обработка от около 180 градуса. Характерни за него са множеството чепове и възли, които му придават рустикален вид. Не е подходящ за полагане на места, на които се ходи бос. Добро решение е за фасадите на сгради.
декинг от термообработен бор

Импрегниран бор

Скандинавският бор, от чиято дървесина се изработва този вид декинг, се обработва под налягане в автоклав.

Материалът преминава през дълъг процес на импрегниране, след което става значително по-здрав и устойчив. Освен за декинг може да се използва и за сайдинг. Не е подходящ за полагане на места, на които се ходи бос.

декинг от термообработен бор

ДЕКИНГ ОТ ЕКЗОТИЧНА ДЪРВЕСИНА

ДЕКИНГ ОТ ЕКЗОТИЧНА ДЪРВЕСИНА

Ipe

Една от най-красивите и популярни дървесини за декинг в света. Цветовете варират от тъмно кафяво до маслено зелено. Подходящ за полагане при външни пространства с всякакви размери (сайдинг, сенници и др.). Изключително здрав и устойчив. Ipe е една от най-предпочитаните дървесини за декинг и от клиентите на Паркетсенс.
декинг от термообработен бор

Itauba

Дървесината за този вид декинг се добива в Южна Америка. Тоновете му са в топлата гама и варират от жълто-бежово до тъмно кафяво. Характерни за повърхността на Itauba са някои участъци с малки тъмни петънца. Подходяща е за външна употреба както за декинг така и за сайдинг. Този вид декинг е един от най-предпочитаните от клиентите ни.
декинг итауба

Garapa

Декингът има характерен светложълт цвят с червеникави оттенъци. Заради цвета и цената си често пъти се приема като алтернативен вариант на тиковата дървесина. Освен като настилка се предпочита и като материал за облицовка на сгради. Изработва се от дървесина с латинско наименование Apuleia leiocapra.
декинг Garapa

Massaranduba

Характерен за него е червеникаво-кафявият цвят. Багрите и характеристиките му го правят ценова алтернатива на по-познатия вид Ипе. Произвежда се от екзотична дървесина с лат. наименование Manilkara bidentata. Заради здравината и устойчивостта му се предпочита за подови настилки, подложени на висока степен на натоварване.
декинг Garapa

Tatajuba

Произвежда се от по-малко известна екзотична дървесина Bagassa guianensis. Расте в Южна Америка. Заради изключителната си здравина и издръжливост се препоръчва за пространства с много натоварен трафик. Краските му са жълто-кафяви. Повърхността му не се препоръчва са ходене бос.
декинг Tatajuba

Teak Asia

Екзотичната дървесина, от която се изработва, се предпочита в луксозните интериори и екстериори.  Декингът е изключително здрав заради естествената смола, която съдържа. Характерни за него са тъмните жълти до червеникави тонове, които се различават според произхода на дървесината.
декинг Tatajuba

Teak Burma

Декинг, който не може да се сравни с никой друг. Най-луксозният вид на пазара. Цветовете му варират от светло жълто до бронзово. Изключително здрав заради естествената смола, която съдържа. Добива се от диворастящи дървесни видове в Мианмар. Среща се рядко и заради това цената му е висока.
декинг тик бурма

Teak Plantation

Дървесината за производството му се добива в устойчиво управлявани горски стопанства в Южна Америка. Характерно за този начин на отглеждане е наличието на беловина.

Подходящ е и за друга екстериорна употреба. Храктерен за него е цветът на старото злато.

декинг тик бурма

Декинг модули

Използването на готови модули позволява значително по-бърз и лесен монтаж. Могат да бъдат изработени от шест вида дървесина, сред които тик, ипе, термообработен ясен. Размерите на плочките са 50х50 или 30х30. Тези с по-малкия размер са със система за монтаж. Подходящи са както за частна употреба, така и за обществени пространства. 

WPC ДЕКИНГ С ГАРАНЦИЯ

WPC Apex

Трето поколение WPC декинга на италианските производители, с които работим. Технологично подобрен и усъвършенстван, със симетричен профил и видима страна с дървесен ефект. Изработен от бамбукови влакна и PVC, покрити с висококачествен акрилен полимер. 25 години гаранция.

WPC Classic

Композитен декинг, който се състои от 60 % бамбукови частици, 30 % HDPE (полиетилен с висока плътност) и 10 % други химически съставки. След монтажа цветът претърпява съвсем лека промяна и след това не се изменя във времето. Подходящ е за екстериора на обществени и частни пространства. Не изисква поддръжка. 5 години гаранция. 

WPC Deluxe

Композитен декинг, състоящ се от бамбукови влакна (55 %), 40 % рециклиран полиетилен с висока плътност и 5 % други химически вещества.  Специалното покритие Infinity прави декинга устойчив на влага, замърсяване с петна, промени в цвета и драскотини. Подходящ за обществени и частни пространства. 25 години гаранция. 

WPC I-Series

Екологична и практична алтернатива на естествения декинг с патентованото защитно покритие Infinity, което го предпазва от атмосферни влияния и петна. Приятна на допир повърхност с ефект на четкана дървесина, симетрично фрезоване на ламелите. Не изисква поддръжка. 20 години гаранция.

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни