fbpx

Декинг от Паркетсенс

При нас може да откриете декинг от най-висок клас за местата, на които не е удачно да поставите паркет.

Разбира се, отново изцяло от естествена дървесина. Нашият декинг е подходящ независимо дали става дума за мокрите и влажни помещения в дома или за тези на открито (тераси, веранди, басейни и др.).

 

Съвети при избора на декинг

Употреба

Декингът е специално създаден, за да издържа на по-големи натоварвания, както и на неблагоприятни атмосферни влияния.

Той е естетично, екологично и здравословно решение за терасите, верандите, алеите, както и за настилката, граничеща с източници на вода и влага (мокри помещения в дома, сауни, басейни и др.).

От декинг могат да бъдат изработени и множество екстериорни и интериорни детайли.

Употребата му може да бъде почти неограничена както в частните домове, така и в обществените пространства.

Дървесина

Подходяща за употреба на открито е т.нар. екзотична дървесина, както и някои иглолистни и широколистни видове.

Производителите, с които работим, използват патентовани технологии, с които подобряват здравината и устойчивостта на дървесината.

Видимата повърхност на декинга, който предлагаме, може да бъде обработена фабрично по различни начини – да е гладка, оребрена или заоблена.  Може да се тонира според предпочитанията на клиентите. Завършващите елементи на декинга също могат да се изработят фабрично.

 

 

 

Подготовка

Декингът не се поставя директно върху основата като естествения паркет. Монтира се върху алуминиева или дървена скара, която позволява оттичане на водата.

Конструкцията, върху която се поставя декингът, се уточнява според особеностите на проекта и желанията на клиентите. Винаги можем да разчитаме и на експертни консултации от страна на производителите.

Скарата се фиксира върху т.нар. пети.  Ние използваме специални нивелиращи пети. Съветваме ви да изберете готова конструкция и крепежни елементи на производителите на декинга.

 

 

 

 

Монтаж

Важно е монтажът да се извърши от екип с опит. Въпрос на избор и на особености на дървесината е дали ще е скрит (участъците, в които декингът е прикрепен за скарата, не са видими) или открит. Има и някои други опции за избор от страна на нашите производители – без видимост на крепежния елемент, с клик система.

Поддръжка

Препоръчително е да омаслявате декинга два пъти в годината. Така той ще запази своя цвят и здравина.

Ние предлагаме фабрично омаслен декинг, който омасляваме и след монтажа.

Колегите ни от Паркетсенс ПРО могат освен да монтират и да реновират качествено вашия декинг.

 

Цени

Цените на декинга, който предлагаме, се формират според особеностите на конкретния проект. Ориентировачно цените в Паркетсенс започват от 240 лв. на кв.м с включен ДДС. Тази цена включва дървесината и конструкцията за декинга (алуминиева скара и крепежни елементи). Монтажът се заплаща отделно. 

 

 

Видове декинг, които може да откриете в Паркетсенс

Декинг от иглолистна дървесина

Иглолистната дървесина е красив, бюджетен и екологичен избор, когато става дума за външна подова настилка. Тя е възобновяем природен материал, който при подходяща обработка конкурира по здравина, устойчивост и стабилност екзотичната дървесина. По-долу ще видите от кои представители на иглолистната дървесина може да откриете декинг в Паркетсенс.

Отделните видове иглолистна дървесина най-често преминават през различни технологични процеси, които имат за цел да подобрят тяхната издръжливост. Най-често става дума за термична обработка при определени условия и за импрегниране с друг материал.

Производителите, с които работим са патентовали процесите, при които декингът от иглолистна дървесина достига оптималните за вида й здравина и устойчивост.

Rhino Wood

Произвежда се от африкански бор, който се обработва термично и се импрегнира с парафин. Патентована обработка увеличава твърдостта на дървесината с 60% и я прави изключително здрава и устойчива.

Rhino Wood издържа при неблагоприятни условия и почти не се нуждае от поддръжка освен да се почиства със силна струя вода. Има естествен кафяв цвят, чиято повърхност с времето избледнява елегантно до благородно сиво. Първоначалният цвят лесно може да бъде възстановен.

Термообработен бор

Иглолистната дървесина, от която се изработва декингът, се подлага на термична обработка от около 180 градуса. В резултат неговата устойчивост на външни влияния се повишава значително и багрите на повърхността му стават по-наситени и топли.

Характерни за термообработения бор са множеството чепове и възли, които му придават рустикален вид. Не е подходящ за полагане на места, на които се ходи бос. Добро решение е за фасадите на сгради.

Импрегниран бор

Скандинавският бор, от чиято дървесина се изработва този вид декинг, се обработва под налягане в автоклав.

Материалът преминава през дълъг процес на импрегниране, след което става значително по-здрав и устойчив. Освен за декинг може да се използва и за сайдинг.

Декинг от екзотична дървесина

 

В много представи екзотичната дървесина е нарицателно за декинг. Познаваме ценители на редките дървесни видове, които я избират и за подова настилка в дома.

Най-популярните в България представители на екзотичната дървесина са тик, ипе, ятоба. При нас обаче може да поръчате и декинг от още много  рядко срещани  дървесни видове.

Важно е да отбележим, че декингът, който предлагаме, се изработва от висококачествена дървесина с доказан произход.

Производителите, с които работим спазват всички европейски директиви за опазване на околната среда и за добив на дървесина. Притежават сертификати  FSC® и PEFC ™ и спазват стриктно всички процедури за внос на екзотична дървесина.

 

Ipè/Ipè Tajibo

Това е един от най-популярните материали за изработка на декинг. Цветовете му варират от тъмно кафяво до маслено зелено. Подходящ е за декинг и сайдинг при пространства с всякакви размери, изложени на външни атмосферни влияния. Ipè Tajibo е още по-твърдият вариант на дървесината, който заради специфичните природните условия, при които расте, има повече светли нюанси на цвета.

Teak Burma/Asia/Plantation

Екзотичната дървесина, от която се изработва, се предпочита в луксозните интериори и екстериори. Декингът е изключително здрав заради естествената смола, която съдържа. Характерни за него са тъмните жълти до червеникави тонове, които се различават според произхода на дървесината. При нас може да поръчате декинг тик от три различни географски ареала. От статията в блога ни може да научите повече за особеностите на паркета от тик.

 

Itauba

 

Тоновете му са в кафявата гама и се преливат един в друг. Eкзотичната дървесината, добивана в Южна Америка, се използва основно за подови настилки с различна степен на натовареност, но е подходяща и за външна облицовка на сгради.

 

 

Iroko Afrika/Bolivia

При нас може да откриете две разновидности на дървесината според мястото на добив – Iroko Africa и Iroko Bolivia. Различават се съвсем леко тонално, но и двата вида са  в жълто-светлокафявата гама. Ироко е сред най-популярните у нас екзотични дървесни видове, използвани в луксозния интериор и екстериор. Подходящ е и за облицоване на фасади.

 

 

 

Garapa

Декингът има характерен светложълт цвят с червеникави оттенъци. Заради цвета и цената си често пъти се приема като алтернативен вариант на тиковата дървесина. Освен като настилка се предпочита и като материал за облицовка на сгради. Изработва се от дървесина с латинско наименование Apuleia leiocapra.

 

 

 

Tatajuba

Произвежда се от по-малко известна екзотична дървесина Bagassa guianensis. Расте в Южна Америка. Заради изключителната си здравина и издръжливост се препоръчва за пространства с много натоварен трафик. Краските му са жълто-кафяви. Повърхността му не се препоръчва са ходене бос освен ако натовареността не е достатъчно голяма, за да заличи естествената грапавост на дървесината.

 

 

 

Yellow Cumarù

Декингът се отличава с оттенъци, вариращи от жълто-кафяв до червеникаво-кафяв цвят с ясно очертани жилки. Произвежда се от екзотична дървесина с лат. наименование Dipteryx spp. Използва си при пространства с различно ниво на натоварване. Подходящ е и за външна облицовка на сгради.

 

 

 

Massaranduba

Характерен за него е червеникаво-кафевият цвят. Багрите и характеристиките му го правят ценова алтернатива на по-познатия вид Ипе. Произвежда се от екзотична дървесина с лат. наименование Manilkara bidentata. Заради здравината и устойчивостта му се предпочита за подови настилки, подложени на висока степен на натоварване.

 

 

 

Декинг от други видове дървесина

Използваме наименованието други, за да ви представим две дървесини, които не могат да бъдат причислени нито към иглолистните, нито към екзотичните. Става въпрос за ясен и бамбук.

Ясенът е широколистна дървесина с широк ареал на разпространение. Използва се често в строителните дейности заради по-голямата си твърдост в сравнение с други по-масови шитоколистни видове.

Дървесината, добита от бамбук, набира все по-голяма популярност в световен мащаб заради своята екологичност и достъпност. От нея е възможно да се изработи и декинг. Този, който предлагаме, е резултат от прилагането на патентована технология, чиито краен резултат е материал с топъл и красив цвят и с отлично поведение при външни атмосферни влияния и натоварване.

Bamboo Elegance

Здравината и устойчивостта на декинга се държат на патентованата термична обработка, на която е подложен. Той е омаслен в благородната сива гама, а повърхността му е четкана. Подходящ е за употреба върху пода и фасадите на екстериорни пространства с различни размери.

 

 

 

X-Treme Bamboo

Изключителната здравина и устойчивост на този продукт се дължат на специалната термична обработка и на патентованата технология, по която се изработва. Характерен за него е тъмношоколадовият цвят. Подходящ е за различни по размери пространства, включително и за сайдинг.

 

 

 

Термообработен ясен

Декингът се произвежда от ясен, подложен на термична обработка от около 200 градуса. След нея той придобива още по-голяма здравина и стабилност, а цветът му става топло кафяв. Приложението му е широко – и като подова настилка, и като облицовка за фасади.

 

 

 

Качествен WPC декинг с гаранция от производителя

 WPC Classic – композитен декинг, който се състои от 60 % бамбукови частици, 30 % HDPE (полиетилен с висока плътност) и 10 % други химически съставки. След монтажа цветът претърпява съвсем лека промяна и след това не се изменя във времето. Подходящ е за екстериора на обществени и частни пространства. 5-годишна гаранция от производителя. Избор между рифелована или гладка повърхност. 

 WPC Deluxe – бамбукови влакна 55 %, 40 % полиетилен с висока плътност и 5 % други химически вещества. 20-годишна гаранция от производителя. Специалното покритие Infinity прави декинга устойчив на влага, замърсяване с петна, промени в цвета и драскотини. Подходящ за обществени и частни пространства. 

 WPC Apex – изработен от бамбукови влакна и PVC, покрити с висококачествен акрилен полимер. Специалното покритие го прави устойчив на всякакви атмосферни влияния, деформации и замърсявания. Продуктът е пожароустойчив. Не изисква поддръжка и не променя цвета си. 25-годишна гаранция от производителя.  

За повече информация относно наличните цветове и размери WPC декинг посетете шоурума ни или ни се обадете. 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни