fbpx

Ако искате да избягате от студеното излъчване на пода на терасата и търсите топлината и уюта на естествените материали, едва ли има по-подходяща настилка от декинга. Макар че повечето хора го свързват със сауните, басейните, морските алеи и заведенията на открито, той всъщност е подходящ за всякакви открити пространства. Терасите, разбира се, не правят изключение. Към настоящия момент най-голям е броят на изпълнените ни проекти с декинг точно върху градски веранди. Качественият декинг, който предлагаме, отговаря на изискванията към настилките на открито: здравина, устойчивост на атмосферни влияния, лесно почистване.

За какви тераси е подходящ декингът?

Най-краткият отговор е: за всякакви. Няма значение дали терасата е малка или голяма, дали е открита или закрита, с какво изложение е, на каква надморска височина се намира, дали е към частно или обществено пространство.

Разбира се, при определени условия някои видове дървесина са по-подходящи от  други. Тук ние сме насреща, за да ви ориентираме кой декинг е най-добрият вариант за вашия проект. За по-специфичните случаи разчитаме на експертното мнение на производителите, с които работим.

Както споменахме, най-често изпълняваните ни проекти с декинг са върху градски тераси. В секцията Изпълнени проекти на нашия сайт може да видите такива с много малка квадратура като този и с по-голяма площ като ето този.

Ако желаете, от декинг могат да бъдат изработени и различни детайли като стъпала и големи кашпи например.

 

 

Естествен или WPC декинг да изберете за балкона?

Отговорът е въпрос на лична преценка и избор. За нас основните предимства на естествения декинг са, че е с по-добра визия, по-приятен е при допир и може да се реновира. Изобщо носи своя неповторим природен характер, който никой имитиращ продукт не може да замени напълно. За да се съхрани естествената му визия обаче е необходимо да се полагат грижи. Бихте могли да разчитате на услугите на професионалисти като Паркетсенс Про, които извършват бързо и качествено реновиране, а ако обичате да правите всичко сами, може да следвате стъпките ни Как сами да почистим и омаслим декинга. Ако искате да научите повече за предимствата на естествения декинг, кликнете тук.

Това, че няма нужда да се реновира периодично, е основното предимство на WPC декинга. Друг негов плюс е, че е изцяло екологичен. Композитният декинг, който предлагаме в Паркетсенс, се произвежда от слепени бамбукови частици (бамбукът е бързо възстановяващ се природен материал) и от рециклирани полимери.

Какво трябва да имате предвид преди монтажа на декинга

Добрата хидроизолация е задължително условие за безпроблемната експлоатация на декинга. Клиентите обикновено се опасяват тя да не се нарани по време на монтажа. Самонивелиращите пети, върху които се поставя скарата за монтаж, се лепят, без да се компрометира хидроизолацията.

Отводняването е от изключително значение, за да сте спокойни за настилката от дървесина. Затова декингът не се монтира директно върху основата, а се използва специална конструкция. Тя се състои от самонивелиращи се пети и алуминиеви/дървени профили, които оформят т.нар. скара. Основата за монтаж  трябва да е с наклон 1-2 градуса, за да се оттича лесно водата и да не се задържа влага под декинга.

Периодичното омасляване два пъти в годината е важно условиe, за да запазите външния вид, здравината и устойчивостта на декинга. Бихте могли да го направите сами (вижте публикацията в блога ни Как сами да почистим и омаслим декинга) или да разчитате на услугите на професионалисти като колегите ни от Паркетсенс Про.

В регулярното почистване на декинга на балкона няма нищо сложно, трудно и различно. Механичните замърсявания се отстраняват с мека четка, а за измиване може да се използва градински маркуч или водоструйка. Научете повече в публикацията ни Почистване и поддръжка на декинга. Монтажът с RemoClip система, който колегите ни от Паркетсенс Про правят, позволява на ламелите бързо и лесно да се изваждат и връщат обратно на мястото си. Така по всяко време е възможно да почистите под тях, ако се налага. В районите с обилни снеговалежи е важно да не оставяте настилката непочистена за много дълги периоди от време. Използвайте лопати за почистване на сняг с меки накрайници. 

Ако терасата ви е вашата малка градска градина, обърнете внимание на местата, на които непрекъснато би могло да се задържа влага. Понякога собствениците на много големи саксийни растения не използват подложни съдове. Ако под цветята непрекъснато има почва и влага, декингът може да се компрометира.

За да ви е комфортно на терасата, може да използвате всякакъв тип мебели. Не трябва да се притеснявате, че под тях има декинг, а не някаква друга настилка. Ако се притеснявате, че могат да надерат декинга, поставете на краката им предпазители за мебели. Наскоро партньорите ни от италианската фабрика Sicis представиха своята първа колекция с екстериорни мебели Sicis Outdoor 2022. Разгледайте я в новата страница от сайта ни Луксозни градински мебели.

 

 

Как да се свържете с нас

Георги Петков

0878 622 623

Анатоли Миланов

0878 374 635

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00
 

24 май - 10.00 - 16.00

 

 

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

 

 

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 622 623; 0878 374 635 

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни