fbpx

Двуслоен паркет от Паркетсенс

Всички производители, с които работим, предлагат двуслойни паркети. Тук ще ви представим най-предпочитаните от клиентите ни двуслойни паркети – линията Bonnard на канадската фабрика Coswick. Те са отличен избор за търсещите най-доброто съчетание между качествен естествен паркет в класически цветове и размери на добра цена.

Препоръки при избора на двуслоен паркет

Размерите

Двуслойните паркети предоставят множество възможности при избора на размери, начертания и цветове. При право редене линията Bonnard се предлага в широчини 127/190 мм и дължини 600-2100 мм; а за шеврон 127/548 мм и рибена кост – 127/635 мм.

Помещенията

Двуслойният паркет, подобно на трислойния също е подходящ за монтаж върху подово отопление. В десетгодишния си опит на пазара сме монтирали безпроблемно хиляди квадратни метри двуслоен паркет върху подово отопление.

Влажността

Двуслойният паркет на Coswick е с доживотна гаранция на конструкцията. Тя е много по-устойчива на влажност в сравнение с масивните паркети. Влажността в помещението трябва да е рамките на 40-65%.

 

Основата

За основата при двуслойния паркет важат всички изисквания, които се отнасят до монтажа на естествените паркети. Задължително условие е тя да е добре подготвена и равна. Това се постига със саморазливна замазка, която се полага върху грубата, за да я изравни и заглади. Най-важното, което трябва да знаете за нея, е в тази публикация от блога ни.

Монтажът

При двуслойния паркет единственият вариант е залепяне към основата и се изключва плаващ монтаж. Когато колегите ни от Паркетсенс ПРО подготвят основата и монтират паркета, получавате петгодишна гаранция на монтажа. Кои са основните видове редене на естествен паркет, вижте тук.

Поддръжката

За да е дълго време в добро състояние, трябва да почиствате двуслойния си паркет с подходящия за целта препарат. Какъв ще е той, зависи от вида на финиша (лак или масло). Ние препоръчваме препаратите на канадската компания Coswick. Научете повече за почистването и поддръжката на естествения паркет тук.

Нашите качествени двуслойни паркети

Ето ги и най-търсените ни двуслойни паркети – линията Bonnard на канадската компания Coswick.

ДВУСЛОЕН ПАРКЕТ ОТ COSWICK

Конструкцията

Двуслойните паркети на канадските ни партньори Coswick са с доживотна гаранция на конструкцията. За производството им те използват своя патентована технология и изключително здрави лепила. Горният слой на паркета се изработва от благородна дървесина от дъб с дебелина 3,2 мм (позволява 3-4 цикления). Дъбовият естествен паркет е един от най-предпочитаните от клиентите ни заради своята здравина, устойчивост и приятните асоциации за дом и уют, които създава. Долният слой на двуслойния паркет се изработва от качествен шперплат от бреза, изработен от девет напречно разположени слоя. Общата дебелина на конструкцията е 15 мм. Текстурата на паркета от линията Bonnard е по-пъстра и жива, с изразен рустикален характер.

Обработката и покритието

Финишите, от които може да избирате при Bonnard, са три: UV Oil, Hardwax Oil и Elastic Lacquer. UV Oil е уникално покритие, което съчетава в едно здравината и устойчивостта на лака с естественото излъчване и топлина на маслото. При Hardwax Oil порите на дървесината са отворени и тя е изключително приятна при допир, но е незащитена от външни влияния. Лаковото покритие на Coswick е износоустойчиво и с 25-годишна гаранция при нормална експлоатация.

Разнообразието

Канадската компания Coswick е събрала цялото си разнообразие от двуслоен паркет в линията Bonnard. 6-те колекции се предлагат в 48 цвята с възможности за избор на селекцията на дървесината и на финиша. Цветовата палитра на Bonnard включва естествените тъмни и светли нюанси на дървесината, както и нейни избелени и потъмнени варианти.

 

 

METROPOLITAN GRAY

Колекцията Metropolitan Gray е вдъхновена от скандинавския дизайн и основната за него сива гама. В интерпретацията на партньорите ни и с изчистените си избелени натурални тонове тя е подходящо решение за всеки интериорен стил.
масивен паркет опушен дъб
Gravel
Grey wood
масивен паркет опушен дъб
Steel
Pure Line
масивен паркет опушен дъб
Flax
Skyfall

CHALET

Текстурите и цветовете при Chalet, както личи от името на колекцията, напомнят яркото и топло излъчване на дървените подове и облицовки облицовките в старите планински хижи. Неслучайни са и имената на цветовете: Honey, Natural, Cedar, Bergamot, Mint, Ginger.
масивен паркет опушен дъб
Cedar
Natural
масивен паркет опушен дъб
Honey
Bergamot
масивен паркет опушен дъб
Mint
Ginger

VINTAGE

Естествена, жива и многолика е дървесината в колекцията Vintage. Шестте й цвята започват с почти белия Crystal Glass и завършват с много тъмния Cash. Сред тях е и топлият кафяв цвят Brandy, който е много предпочитан от нашите клиенти.
масивен паркет опушен дъб
Crystal Glass
Acacia silver
масивен паркет опушен дъб
Basalt
Natural
масивен паркет опушен дъб
Cask
Brandy

COUNTRY

Country е колекцията с най-изразен рустикален характер в линията Bonnard. Представена е от топли и изразителни тонове, които в комбинация с живописната текстура, създават усещане за уютен и спокоен дом още от пода.
масивен паркет опушен дъб
Natural
Tamarind
масивен паркет опушен дъб
Irbis
Grey Agat
масивен паркет опушен дъб
Bourbon
Cardamon

HERRINGBONE

В линията Bonnard ще откриете и колекция, посветена изцяло на реденето в стил рибена кост. Herringbone е за тези, които искат да заложат на класиката, но и да избягат от стандартното право редене. Колекцията се предлага в шестте най-популярни краски на Bonnard.
масивен паркет опушен дъб
Skyfall
Grey wood
масивен паркет опушен дъб
Flax
Gravel
масивен паркет опушен дъб
Cedar
Ginger

CHEVRON

От Coswick не са пропуснали и фигурата на шевронa. Тук той е в своя най-популярен вариант под ъгъл 60°. Клиентите ни ги избират най-вече за помещения с по-големи размери, в които шарките им изпъкват най-добре.
масивен паркет опушен дъб
Cedar
Gravel
масивен паркет опушен дъб
Flax
Skyfall
масивен паркет опушен дъб
Ginger
Grey wood

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни