fbpx

Двуслоен паркет от Паркетсенс

Всички производители, с които работим, предлагат двуслойни паркети. Тук ще ви представим най-предпочитаните от клиентите ни двуслойни паркети – линията “Bonnard” на канадската фабрика “Coswick”. Те са отличен избор за търсещите естествен паркет в класически цветове и размери на добра цена, но без компромис в качеството. Но преди да ви ги покажем, ето и  нашите съвети.

Препоръки при избора на двуслоен паркет

Размерите

Двуслойните паркети предоставят множество възможности при избора на размери, начертания и цветове. При право редене линията “Bonnard” се предлага в широчини 127/190 мм и дължини 600-2100 мм; а за шеврон 127/548 мм и рибена кост – 127/635 мм.

Помещенията

Двуслойният паркет, подобно на трислойния също е подходящ за монтаж върху подово отопление. Имайте предвид, че при нас може да откриете и системи за подово отопление с висока енергийна ефективност и минимална монтажна височина 9 мм.

Влажността

Двуслойният паркет на “Coswick” е с доживотна гаранция на конструкцията. Тя е много по-устойчива на влажност в сравнение с масивните паркети. Влажността в помещението трябва да е рамките на 40-65%.

 

Основата

За основата при двуслойния паркет важат всички изисквания, които се отнасят до монтажа на естествените паркети. Задължително условие е тя да е добре подготвена и равна. Това се постига със саморазливна замазка, която се полага върху грубата, за да я изравни и заглади.

Монтажът

При двуслойния паркет единственият вариант е залепяне към основата и се изключва плаващ монтаж. Когато колегите ни от „Паркетсенс ПРО“ подготвят основата и монтират паркета, получавате петгодишна гаранция на монтажа.

Поддръжката

За да е дълго време в добро състояние, трябва да почиствате двуслойния си паркет с подходящия за целта препарат. Какъв ще е той, зависи от вида на финиша (лак или масло). Ние препоръчваме препаратите на канадската компания „Coswick”.

Нашите качествени двуслойни паркети

Ето ги и най-търсените ни двуслойни паркети – линията “Bonnard” на канадската компания “Coswick”.

Двуслоен паркет

от Coswick

Канадските ни партньори дават доживотна гаранция на изработената от тях двуслойна конструкция.

Конструкцията

Двуслойните паркети на канадските ни партньори „Coswick” са с доживотна гаранция на конструкцията. За производството им те използват своя патентована технология и изключително здрави лепила. Горният слой на паркета се изработва от благородна дървесина от дъб с дебелина 3 мм (позволява 3-4 цикления). Дъбовият естествен паркет е един от най-предпочитаните от клиентите ни заради своята здравина, устойчивост и приятните асоциации за дом и уют, които създава. Долният слой на двуслойния паркет се изработва от качествен шперплат от бреза, изработен от девет напречно разположени слоя. Общата дебелина на конструкцията е 15 мм. Текстурата на паркета от линията “Bonnard” е по-пъстра и жива, с изразен рустикален характер.

Обработката и покритието

Финишите, от които може да избирате при „Bonnard”, са три: UV Oil, Hardwax Oil и Elastic Lacquer. UV Oil е уникално покритие, което съчетава в едно здравината и устойчивостта на лака с естественото излъчване и топлина на маслото. Разбира се, може да се доверите и на чисто лаковите и оилираните финиши (Hardwax Oil и Elastic Lacquer). Лаковите се отличават със своята здравина и устойчивост, а омаслените – с топлото и приятно усещане за повърхността при допир .

Разнообразието

Канадската компания Coswick е събрала цялото си разнообразие от двуслоен паркет в линията „Bonnard”. 6-те колекции се предлагат в 48 цвята с възможности за избор на селекцията на дървесината и на финиша. Цветовата палитра на „Bonnard” включва естествените тъмни и светли нюанси на дървесината, както и нейни избелени и потъмнени варианти.

 

 

Когато говорим за разнообразие, имаме предвид…

Колекцията „Metropolitan Gray” е вдъхновена от скандинавския дизайн и основната за него сива гама. В интерпретацията на партньорите ни и с изчистените си избелени натурални тонове тя е подходящо решение за всеки интериорен стил.
Текстурите и цветовете при “Chalet”, както личи от името на колекцията, напомнят яркото и топло излъчване на дървените подове и облицовки облицовките в старите планински хижи. Неслучайни са и имената на цветовете й: Honey, Natural, Cedar, Bergamot, Mint, Ginger.
Естествена, жива и многолика е дървесината в колекцията “Vintage”. Шестте й цвята започват с почти белия Crystal Glass и завършват с много тъмния Cash. Сред тях е и топлият кафяв цвят Brandy, който е много предпочитан от нашите клиенти.
“Country” е колекцията с най-изразен рустикален характер в линията “Bonnard”. Представена е от топли и изразителни тонове, които в комбинация с живописната текстура, създават усещане за уютен и спокоен дом още от пода.
В линията “Bonnard” ще откриете и колекция, посветена изцяло на реденето в стил рибена кост. “Herringbone” е за тези, които искат да заложат на класиката, но и да избягат от стандартното право редене. Колекцията се предлага в шестте най-популярни краски на “Bonnard”.
От “Coswick” не са пропуснали и шевронът като особено предпочитан способ за редене. Тук той е в своя най-популярен вариант под ъгъл 60°. Клиентите ни ги избират най-вече за помещения с по-големи размери, в които шарките им изпъкват най-добре.

Как да се свържете с нас

Анатоли Миланов

0878 374 635

Георги Петков

0878 622 623

 

От понеделник до  петък

10.00 - 18.00

В събота

10.00 - 17.00

 

Неделя и официални празници – след предварителна уговорка

 

Адрес: София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 0878 374 635; 0878 622 623

skype: parketsense

e-mail: office@parketsense.bg

Позвънете ни
Посетете ни